“Βρισκόμαστε σε πόλεμο αλλά δεν είναι πόλεμος θρησκειών”

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο αλλά δεν είναι πόλεμος θρησκειών"

«Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο… δεν είναι πόλεμος θρησκειών αλλά πόλεμος για εξουσία». Με τα λόγια αυτά σχολίασε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις μεταξύ των οποίων και τη δολοφονία του Ιερέα στη Νορμανδία της Γαλλίας.

«Ένα θα ήθελα να πω και να ξεκαθαρίσω. Όταν μιλώ για “πόλεμο”, μιλώ για έναν πραγματικό πόλεμο, όχι έναν “πόλεμο θρησκειών”. Είναι ένας πόλεμος για οικονομικά] συμφέροντα, χρήμα, φυσικούς πόρους και για την κυριαρχία των ανθρώπων», σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη στην Πολωνία.  «Όλες οι θρησκείες», συνέχισε, «επιθυμούν την ειρήνη. Άλλοι άνθρωποι επιθυμούν πόλεμο».

Ο Πάπας τόνισε οτι η λέξη που επαναλαμβάνεται συχνά είναι, «ανασφάλεια» αλλά, όπως είπε, η πραγματική λέξη είναι «πόλεμος». «Ο κόσμος είναι σε πόλεμο, έναν αποσπασματικό πόλεμο. Ένας ήταν ο πόλεμος του 1914, ακολούθησε εκείνος του 1939-1945 και τώρα αυτός», τόνισε.

«Δεν είναι ιδιαίτερα δομημένος αλλά είναι οργανωμένος, είναι πόλεμος. Αυτός ο Άγιος Ιερέας, σκοτώθηκε ακριβώς τη στιγμή που προσευχόταν για την ειρήνη. Είναι ένα θύμα], αλλά πόσοι Χριστιανοί, πόσοι αθώοι, πόσα παιδιά… Σκεφθείτε τη Νιγηρία, για παράδειγμά. Λέμε, λοιπόν, αυτή είναι Αφρική. Είναι πόλεμος. Δεν φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια, ο κόσμος είναι σε πόλεμο επειδή έχασε την ειρήνη».

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα συλλυπητήρια μηνύματα που έλαβε ύστερα από τον τραγικό και μαρτυρικό θάνατο του ηλικιωμένου Ιερέα κατά την επίθεση σε Ναό στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Πηγή:amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου