Βοήθεια προς την Εκκλησία της Ουκρανίας που υποφέρει

Βοήθεια προς την Εκκλησία της Ουκρανίας που υποφέρει

Τρεις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της Εκκλησίας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού. Να χρηματοδοτήσει το έργο του πνευματικού δικαιώματος «Βοήθεια στην Εκκλησία σε Ανάγκη» (Acs).

Το πρώτο έργο – αναφέρει μια δήλωση από το ίδρυμα – συνίσταται στην προμήθεια εργαλείων προσωπικής προστασίας για την άμυνα κατά της μετάδοσης που απευθύνεται σε 2.740  Ελληνόρρυθμους  ιερείς και περίπου χίλια μέλη θρησκευτικών οργανώσεων.

Με ένα δεύτερο παρόμοιο έργο, θα υποστηριχθούν 738 ιερείς και 92 ιεροσπουδαστές του ρωμαϊκού τυπικού.

Στη συνέχεια, η ACS ενέκρινε μια τρίτη πρωτοβουλία υπέρ 150 μοναχές  από 24 διαφορετικές κοινότητες που ανήκουν στην επισκοπή Kamyanets Podilskij. Αυτή η επισκοπή αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που εμποδίζουν τη συνέχιση του μεγάλου έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα στις ενορίες, τα ορφανοτροφεία και τα νοσοκομεία. Μερικές από αυτές τις 24 κοινότητες δεν έχουν δει έσοδα από την αρχή της κρίσης στην υγεία. Η συνολική αξία των τριών εγκεκριμένων πρωτοβουλιών είναι της τάξεως των  165.400 €.

Ενισχύοντας ένα ασθενές σύστημα υγείας

Η σημασία αυτών των πρωτοβουλιών μπορεί να γίνει κατανοητή κατά την εξέταση της κατάστασης της υγείας στη χώρα. Αν και τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19 είναι σχετικά μικρά, 25.964 περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν στις 5 Ιουνίου και 762 θάνατοι, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι. Η αδυναμία χρήσης αξιόπιστων τεστ προκαλεί, στην πραγματικότητα, υποτίμηση των πραγματικών αριθμών των κρουσμάτων και των θυμάτων.

Το ουκρανικό σύστημα υγείας είναι ανεπαρκές και πολλοί ασθενείς όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο πρέπει να φέρουν μαζί τους τα φάρμακά τους, γάζα και βασικά υλικά υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ιερείς, ενώ σέβονται τα μέτρα προσωπικής προστασίας, είναι στην πραγματικότητα από τους πιο εκτεθειμένους στον κίνδυνο μόλυνσης. "Από την αρχή της πανδημίας, όλα τα προστατευτικά όργανα, από μάσκες έως γάντια και απολυμαντικά, έχουν γίνει δέκα φορές πιο ακριβά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο: εξηγεί στον Acsdon Mikolay Leskiv, καθολικό ιερέα του Τσερβονόγκραντ." Έχω αγοράσει επίσης μάσκες για εκείνους τους πιστούς – προσθέτει – που δεν μπορούν να  αντέξουν οικονομικά, αλλά οι πόροι μας είναι πολύ περιορισμένοι " Για το λόγο αυτό, οι δικαιούχοι των τριών έργων Acs ελπίζουν ότι η προμήθεια προστατευτικού υλικού θα διαρκέσει μόνο  μέχρι τον Αύγουστο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου