Δεν είμαι πιστή, αλλά αυτά τα λόγια του Πάπα με άλλαξαν

Δεν είμαι πιστή, αλλά αυτά τα λόγια του Πάπα με άλλαξαν

Υπάρχουν πολλοί που, παρά το κλείσιμο στον εαυτόν του, έχουν αισθανθεί την εγγύτητα του Πάπα ως οικογένεια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μας συνόδευσε με το χέρι, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για μας και προσευχήθηκε μαζί μας: μας ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η παρέα του

Πολλοί ήταν εκείνοι που τον ευχαρίστησαν, που του έγραψαν, που παρακολούθησαν την καθημερινή λειτουργία και προσευχήθηκαν μαζί του. Κάθε πρωί υπήρχαν πραγματικά πολλοί που παρακολούθησαν τη Λειτουργία και, ακόμα πολλοί, ήταν εκείνοι που συμμετείχαν στις στιγμές προσευχής του, ξεκινώντας από τις 27 Μαρτίου, όταν ο Φραγκίσκος προσευχόταν μόνος του σε μια κενή πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Φραγκίσκος, ο θρησκευτικός προσωπικός μας εκπαιδευτής

Ένας πνευματικός οδηγός, ένας «θρησκευτικός προπονητής», όπως τον έχουν αποκαλέσει πολλοί. Και πράγματι ήταν. Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέπνευσε την εμπιστοσύνη, δεν μας έκανε να αισθανόμαστε μόνοι, δεν μας έκανε να νιώθουμε θύματα ενός κακού για το οποίο κανείς δεν μπορούσε να βρει θεραπεία. "Μην μας αφήσετε μόνοι σε αυτό το σκάφος στη μέση των κυμάτων" – ο Άγιος Πατέρας είχε πει στις 27 Μαρτίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην προσευχή του μπροστά στον Σταυρό του Αγίου Μαρτσέλου.

Έχει βοηθήσει όλους, ειδικά τους άπορους, και δεν έχει παραμείνει αδιάφορος για την κραυγή ειδικά των εγκαταλειμμένων. Η εγγύτητά του με τους άρρωστους, ειδικά εκείνους που βρίσκονταν σε νοσοκομεία, σε εντατική περίθαλψη, για να καταπολεμήσουν την ασθένεια.

Ήταν επίσης κοντά σε όλους μας που, κλειδωμένοι στα σπίτια μας, είχαμε την τηλεόραση και το Διαδίκτυο ως το μόνο μέσο επικοινωνίας… και τι έκανε; Μας ένωσε επίσης εκεί, έγινε «Πάπας web», ένας πάπας  της ζεστής επικοινωνίας πάντα με την πατρική του ευλογία.

"Δεν είμαι πιστή, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος με εμπνέει εμπιστοσύνη"

Αυτό που συνέβη, σε αυτήν την περίοδο, ήταν πως ο Άγιος Πατέρας κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή όλων, ακόμη και εκείνων που είχαν από καιρό απομακρυνθεί  από τον Χριστό και την Εκκλησία: «Ενώ ήμουν στην κουζίνα, για να προετοιμάσω γεύμα, πιο πέρα ​​στο  σαλόνι, η τηλεόραση ήταν αναμμένη. Ο Πάπας στη Θεία Λειτουργία έκανε την ομιλία της Κυριακής και σε κάποιο σημείο της ομιλίας προσελκύστηκα από όσα έλεγε […] Άρχισα να ακούω προσεκτικά τα λόγια του[…] Ο Πάπας Φραγκίσκος εμπνέει αυτοπεποίθηση. Όταν μιλάει γενικά, τον ακούω και γενικά μου αρέσει αυτό που λέει "- περιγράφει  η Εβη Arnesano  στο  Il Fatto Quotidiano.

Είναι τόποι πολλοί εκείνοι  που κατά τη διάρκεια  του lockdown, αισθάνθηκαν την εγγύτητα του Πάπα, σαν κάποιο της οικογένειά τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου