ΒΙΕΤΝΑΜ ΠΛΗΘΩΡΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ!

ΒΙΕΤΝΑΜ ΠΛΗΘΩΡΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ!

Είναι ασιατική χώρα αλλά ήδη “εξάγει” ιερείς και μοναχούς/μοναχές σε χώρες που υπάρχει έλλειψη κλήσεων ! Αναφερόμαστε στο πολυπληθές Βιετνάμ, όπου το 2019 οι καθολικοί ήταν 7.000.000, το 7% του πληθυσμού και οι καθολικοί ιερείς 5.000 ενώ υπήρχαν άλλοι 5.000 υποψήφιοι σε σχολές και μικρά σεμινάρια ! Από τους ιερείς οι 1670 είναι ιερομόναχοι και τα πιο διαδεδομένα τάγματα είναι οι “Redentoristi”, οι “ Missionari della Parola Divina”, οι Ιησουίτες και οι Δομηνικανοί.
Στη χώρα δραστηριοποιούνται 307 θρησκευτικά τάγματα κι οργανώσεις με 33.087 αφιερωμένα άτομα ( 28.099 μοναχές και 4988 μοναχούς ).
Η μετανάστευση πολλών Βιετναμέζων έχει, αντίστοιχα, οδηγήσει αρκετούς Βιετναμέζους ιερείς στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε 950 περίπου. Σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία υπάρχουν και Ιεράρχες, βιετναμικής καταγωγής
Ο Επίσκοπος Alfongso Nguyen Hutu, Πρόεδρος της Επισκοπικής Επιτροπής για τον Ευαγγελισμό, κατά το χαιρετισμό του την 3-5-2020, ημέρα προσευχής για τις Κλήσεις, ανέφερε ότι ο πιστός έχει κληθεί να υπηρετήσει το Θεό είτε μέσω της ιεροσύνης είτε μέσω του γάμου. Ο αφιερωμένος έχει αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση η άνθηση των κλήσεων αποδίδεται στην πλούσια παράδοση των μαρτύρων της πίστης, μέχρι να γίνει αποδεκτός ο χριστιανισμός στη χώρα, στην “ηθική ατμόσφαιρα” που επικρατεί εντός των οικογενειών του Βιετνάμ και στο φιλικό κοινωνικό περιβάλλον.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου