«Κανείς δεν σώζεται μόνος του»

«Κανείς δεν σώζεται μόνος του»

Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην συλλογή ιστοριών αλληλεγγύης και αμοιβαίας βοήθειας. Αυτή είναι η πρωτοβουλία της Κάριτας της Φλωρεντίας.

Αυτή την περίοδο του Κορονοϊού, η Κάριτας της Φλωρεντίας προτείνει τη πρωτοβουλία «Κανείς δεν σώζεται μόνος του», για να διηγηθεί το τι θετικό κανείς κάνει για τον διπλανό του.

Κορονοϊός: Φλωρεντία το πρόγραμμα της επαρχιακής Κάριτας

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τόσο από κοινωνικής πλευράς όσο και υγείας, ο καθένας από εμάς, με το δικό του τρόπο, έχει κάνει  πράξεις που στοχεύουν στη βοήθεια  του άλλου. Στις πόλεις μας, στις ενορίες μας, όσοι ήταν σε θέση, έχουν συμβάλει στη βοήθεια εκείνων που, λόγω του κλεισίματος  και της επιδημίας, χάνουν ή έχουν χάσει τα πάντα.

Το σχέδιο «Κανείς δεν σώζεται μόνος»

Η Κάριτας της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα "Solidarity Caritas", ξεκίνησε ένα έργο με πολύ σημαντικό τίτλο: «Κανείς δεν σώζεται μόνος του». «Να  τις διηγηθούν μέσω των πολυμέσων ή με γραπτό κείμενο, να γίνουν  συγγραφέας μιας χειρονομίας εγγύτητας με τον άλλο, που την έχει λάβει ή την παρακολούθησε ως μάρτυρας» – εξηγούν στον ιστότοπο της Επισκοπής.

Ένα έργο για να διηγηθούν, να συναντηθούν ουσιαστικά, αλλά πάνω απ' όλα για να κάνουν τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το μόνο πράγμα που δεν έχει σταματήσει σε αυτήν την περίοδο, και ότι καμία επιδημία δεν θα σταματήσει ποτέ, είναι η αλληλεγγύη. Το να βοηθάς εκείνους που είναι μόνοι, εκείνους που βρίσκονται σε δυσκολία, και να είσαι σύμβουλος σε εκείνον που θα ήθελε να προσφέρει αλλά δεν ξέρει τον τρόπο.

Στο αγώνα και η Fiorentina

Εκτός από την Επισκοπή  και την Κάριτας της Φλωρεντίας, βοηθά αυτό το έργο και η A.C. Fiorentina: «Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή είναι απαραίτητο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μαζί με την Κάριτας και και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη» – είπε ο Giancarlo Antognoni, διευθυντής του συλλόγου και τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Μετάφραση: π. Ι.Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου