ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

Η Πρωτοβουλία “ μαζί για την Ευρώπη “ ( σάιτ : together4europe.org) γεννήθηκε την 31-10-1999 μετά από συνάντηση καθολικών και ευαγγελικών οργανώσεων, στην έδρα του Κινήματος Φοκολάρε στο Otfmaring της Γερμανίας.
Από τους αρχικούς υποστηρικτές υπήρξε η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και η διεθνής οργάνωση νεολαίας WMCA. Πλέον συμμετέχουν 300 περίπου οργανώσεις
οι οποίες, επιδιώκουν τα πιο απλά και δύσκολα ταυτόχρονα : μια ήπειρο ενωμένη και ελεύθερη από εγωισμούς, όπου θα επικρατεί η ειρήνη και ο αλληλοσεβασμός της διαφορετικής κουλτούρας και παράδοσης και θα αντιμετωπίζει ενωμένη τις σύγχρονες προσκλήσεις, όπως ζητήματα ολοκληρωμένης οικολογίας και υγείας των κατοίκων.
Την 9η Μαΐου, όπως κάθε χρόνο εδώ και μια 20ετία. πραγματοποιήθηκαν αρκετές, διαδικτυακές πλέον και όχι με φυσική παρουσία, δράσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, ανάμεσά τους οικουμενικές προσευχές και σκέψεις για την προστασία της δημιουργίας : θυμίζουμε ότι την 9-5-1950 είχαν τεθεί τα θεμέλια της, μετέπειτα Ενωμένης Ευρώπης , από τους ένθερμους χριστιανούς ηγέτες της μεταπολεμικής περιόδου Αντενάουερ, Σουμάν και Ντε Γκάσπερι. Κάποιοι επιθυμούν να αγνοούνται τα χριστιανικά θεμέλια της γηραιάς ηπείρου, αυτή όμως η υπενθύμιση δε γίνεται για λόγους “προνομίων” του χριστιανισμού αλλά ως υπενθύμιση ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ήπειρος ειρήνης και ανεκτικότητας.
Το κίνημα των Φοκολάρε, δια εκπροσώπου του, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού ότι “ προσευχόμαστε για μια Ευρώπη που θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων, την ισότητα και τη διαφορετικότητα. Πιστεύουμε σε όσα κήρυξε ο Ιησούς Χριστός : όπου δύο ή περισσότεροι είναι ενωμένοι στο όνομά μου είμαι ανάμεσά τους. Αν ο Υιός του Θεού είναι μαζί μας και αυτός απευθύνεται στο Θεό και Πατέρα του ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ…” 

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( από συγκέντρωση προ κορωνοϊού…)
από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
   

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου