Βενέδικτος 16ος : ο Πάπας είναι ένας ο Φραγκίσκος

Βενέδικτος 16ος : ο Πάπας είναι ένας ο Φραγκίσκος

Ο επίτιμος Πάπας  υπενθυμίζει  σε μια συνέντευξη, ότι η ιστορία της Εκκλησίας ότι πάντα αντιμετώπισε εσωτερικούς αγώνες και σχίσματα: αλλά πρέπει πάντα να επικρατεί η ενότητα.

"Η ενότητα της Εκκλησίας ήταν πάντα σε κίνδυνο για αιώνες. Ήταν για όλη της την ιστορία. Πόλεμοι, εσωτερικές συγκρούσεις, φυγόκεντρες δυνάμεις, απειλές σχίσματος. Αλλά στο τέλος η συνείδηση ​​ότιηΕκκλησίαείναικαιπρέπειναπαραμείνειενωμένηκυριάρχησε πάντα. Η ενότητά της ήταν πάντα ισχυρότερη από τους αγώνες και τους εσωτερικούς πολέμους ". Είναι η βεβαιότητα που ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος υπενθυμίζει σε όλους: "Ο Πάπας είναι ένας, ο Φραγκίσκος".

Η ανησυχία του για την ενότητα της Εκκλησίας γίνεται ακόμα ισχυρότερη στις εποχές μας, όπου οι Χριστιανοί συχνά φαίνονται να χωρίζονται στη δημόσια πλατεία και να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, ακόμη και με έντονους τόνους, ίσως χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα με τον Ratzingerμε απολύτως ακατάλληλο τρόπο. Τα λόγια του Βενεδίκτου αναφέρονται στην εφημερίδα  CorrieredellaSera, η οποία  δημοσιεύει συνέντευξη του επίτιμου  Πάπα στο εβδομαδιαίο έντυπό της.

Ενότητα στην ποικιλομορφία

Αυτά είναι λόγια που αναφέρονται στη μεγάλη δέσμευση που χαρακτήρισε όλο το ποντιφικάτο  του Βενέδικτου του XVI, μέχρι την τελευταία ημέρα ποντιφικής διακονίας του: «Ας παραμείνουμε ενωμένοι, αγαπητοί αδελφοί» – είπε στην τελευταία του ομιλία στους Καρδιναλίους στις 28 Τον Φεβρουάριο του 2013 – «σ’ αυτή  τη βαθιά ενότητα», όπου οι ποικιλίες – η έκφραση της Καθολικής Εκκλησίας – συμβάλλουν πάντα στην ανώτερη συμφωνική αρμονία» και « εξυπηρετούμε έτσι την Εκκλησία και ολόκληρη την ανθρωπότητα ». Και είχε διαβεβαιώσει για την προσευχή του για την εκλογή του διαδόχου του: «Ο Κύριος ας σας υποδείξει εκείνον που έχει επιλέξει και μεταξύ σας, ανάμεσα στο Κολλέγιο των Καρδιναλίων, ευρίσκεται και ο μελλοντικός  στον οποίο  σήμερα υπόσχομαι απόλυτο σεβασμό και υπακοή».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου