Βατικανό: έκτακτη συνεδρίαση για την μετα- πανδημία περίοδο

Βατικανό: έκτακτη συνεδρίαση για την μετα- πανδημία περίοδο

Παρουσία του Γραμματέας της Αγίας Έδρας, των Προέδρων των Ρωμαϊκών Συνόδων και  άλλων Θεσμών της Εκκλησίας της Ρώμης  μελετήθηκε και αποφασίστηκε η σταδιακή  επαναλειτουργία  των υπηρεσιών της Κεντρική Διοίκησης της Καθολικής Εκκλησίας  με σεβασμό στις προφυλάξεις υγείας  κατά της μόλυνσης.

Σε ένα Δελτίο Τύπου, η αίθουσα Τύπου του Βατικανού ανακοίνωσε, ότι σήμερα το πρωί, στην παλιά αίθουσα Συνόδου, πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη συνάντηση υπό την προεδρία του Γραμματέα της Αγίας Έδρας Καρδιναλίου, Pietro Parolin, παρουσία των Προέδρων  των Ρωμαϊκών Συνόδων και  άλλων Θεσμών της Αγίας Έδρας.

Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να μελετηθεί η  δεύτερη φάση της εξόδου από την έκτακτη ανάγκη  που δημιούργησε ο Covid-19, η οποία θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου 2020.

Υπογραμμίστηκε επίσης η προσπάθεια της Αγίας Έδρας για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κατάλληλο τρόπο. Επιπλέον, αποφασίστηκε η σταδιακή επανεργοποίηση των τακτικών υπηρεσιών της Κεντρική Διοίκησης της Εκκλησίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τις προφυλάξεις απαραίτητες για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνϊού, ώστε να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση στον Άγιο Πατέρα και στην Παγκόσμια Εκκλησία.

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου