Να απαγγέλλουμε το Ροδάριο, η Παναγία θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία

Να απαγγέλλουμε το Ροδάριο, η Παναγία θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία

Επιστολή του Φραγκίσκου για να καλέσει τις οικογένειες να προσεύχονται στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του Μαΐου: "Ο Θεός παρεμβαίνει με το πανίσχυρο χέρι του για να μας απελευθερώσει από αυτήν την τρομερή επιδημία"

Το Ροδάριο στο χέρι, γιατί έτσι καταπολεμάται η πανδημία. Μέρα με τη μέρα, σε σπίτια κλειστά από τον ιό, αλλά ανοιχτά στην ελπίδα ότι η προσευχή προς την Παναγία θα επιστρέψει στην «φυσιολογική πορεία» της ζωής. Είναι η πρόταση του Πάπα για τον επόμενο μήνα. Για το  Μάιο, που αναμένεται γενικά ως η αρχή της χαλάρωσης του κατ’ οίκον περιορισμού» κλειδώματος, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μια επιστολή σε όλους τους πιστούς υπενθυμίζοντας πώς τον ίδιο μήνα είναι «παράδοση» να προσευχόμαστε» το Ροδάριο στο σπίτι, στην οικογένεια. Μια διάσταση αυτή η οικογενειακή – σημειώνει – που οι περιορισμοί της πανδημίας μας "ανάγκασαν" να εκτιμήσουμε, ακόμη περισσότερο".

Ροδάριο, απλό και δυνατό

Απαγγέλλετε το Ροδάριο ατομικά ή συλλογικά ("επιλέξτε εσείς – γράφει – ανάλογα με τις καταστάσεις, ενισχύοντας και τις δύο δυνατότητες") αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη μυστικότητα και την απλότητα. Ο Φραγκίσκος προτείνει επίσης να ψάξουμε  στο Διαδίκτυο, υπάρχουν – λέει – "καλά πρότυπα προσευχής που πρέπει να ακολουθήσουμε". «Ο προβληματισμός μαζί με το πρόσωπο του Χριστού με την καρδιά της Παναγίας, της  Μητέρας μας – καταλήγει στον Πάπα – θα μας ενώσει ακόμη περισσότερο  ως πνευματική οικογένεια και θα μας βοηθήσει να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία».

«Μελετώντας μαζί το πρόσωπο του Χριστού με την καρδιά της Μαρίας, η Μητέρα μας θα μας κάνει ακόμη πιο ενωμένους ως πνευματική οικογένεια και θα μας βοηθήσει να περάσουμε αυτό το τεστ»

"Δώστε κουράγιο σε όσους αγχώνονται"

"Στην παρούσα δραματική κατάσταση, γεμάτη πόνο και αγωνία", η προσευχή ζητά από την Παναγία να παρηγορήσει "εκείνους που έχουν χαθεί και κλαίνε για τα νεκρά αγαπημένα τους πρόσωπα, μερικές φορές θαμμένα με τρόπο που πονάει την ψυχή". Να υποστηρίξουμε, συνεχίζει, "εκείνους που στενοχωρούνται από άρρωστα άτομα στους οποίους δεν μπορούν να μείνουν κοντά για να αποτρέψουν τη μετάδοση. Δώστε κουράγιο σε όσους ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον και τις συνέπειες για την οικονομία και την εργασία. "

Ενίσχυση σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Με την προσευχή μας να ζητούμε βοήθεια  για "τις οικογένειες των ασθενών και των θυμάτων", προστασία για "τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, το προσωπικό υγείας, τους εθελοντές" που "θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν άλλες ζωές. Είναι μια ηρωική προσπάθειά που τους δίνει δύναμη, καλοσύνη και υγεία". Και το ίδιο να προσευχόμαστε  και  για εκείνους που βοηθούν τους άρρωστους τη νύχτα και την ημέρα και για τους ιερείς που, με ποιμαντική ανησυχία και ευαγγελική δέσμευση, προσπαθούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν όλους.

Φώτιση και  νοημοσύνη

Να ζητήσουμε από το Θεό με την προσευχή μας να φωτίσει "το μυαλό των ανδρών και των γυναικών της επιστήμης, ώστε να βρουν τις σωστές λύσεις για να ξεπεράσουν αυτόν τον ιό" και βοήθεια για εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τα έθνη, έτσι ώστε "με σοφία, ανησυχία και γενναιοδωρία" να βοηθούν σε "εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητα για τη ζωή τους. Να βρουν απαραίτητες λύσεις οικονομικές λύσεις με προνοητικότητα και με πνεύμα αλληλεγγύης". Αυτό συνοδεύεται από μία ικεσία προς την Παναγία, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον Πάπα, ώστε να αγγίζει τις «συνειδήσεις» ώστε τα «μεγάλα ποσά που χρησιμοποιούνται για την αύξηση και τα τέλεια όπλα να χρησιμοποιηθούν  για να  προωθήσουν επαρκείς μελέτες για την πρόληψη παρόμοιων  δοκιμασιών στο μέλλον».

Ο Θεός να μας απαλλάξει από την πανδημία

Παρακαλέσετε το Θεό – καταλήγει – να παρέμβει με το πανίσχυρο χέρι του για να μας απελευθερώσει από αυτήν την τρομερή επιδημία, έτσι ώστε η ζωή να μπορεί να ξαναρχίσει ήσυχα την κανονική πορεία της".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου