Βασανίζονται όσοι δεν αποκηρύττουν τον Χριστό

Βασανίζονται όσοι δεν αποκηρύττουν τον Χριστό

Συνεχίζονται οι διώξεις των Χριστιανών στην Ερυθραία. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το opendoorsusa.com περισσότεροι από 30 Χριστιανοί συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες, μερικές εβδομάδες μετά την σύλληψη 141 Χριστιανών, κυρίως γυναικών, στην πρωτεύουσα της χώρας Asmara.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς επιδρομές σε σπίτι, όπου οι Χριστιανοί συγκεντρώνονται και προσεύχονται και προχωρούν σε προσαγωγές.

«Απελευθερώνονται μόνο αν αποκηρύξουν την πίστη τους», αναφέρει. Πριν από μερικές εβδομάδες, η αστυνομία συγκέντρωσε 141 χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων 23 ανδρών, 104 γυναικών και 14 ανηλίκων από την περιοχή Mai Temenai της Asmara. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι χώρισαν τους άνδρες και τις γυναίκες πριν πάρουν τις γυναίκες στο αστυνομικό τμήμα αριθ. 4 και τους άνδρες στη φυλακή Adi Abeito. Δεν είναι γνωστό πού κρατήθηκαν οι 14 ανήλικοι.

Το σωφρονιστικό σύστημα της Ερυθραίας είναι γνωστό για τη βιαιότητα του, περιλαμβανομένης της φυλάκισης των κρατουμένων σε μεταλλικά δοχεία μεταφοράς τα οποία αφήνουν κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου και άλλων βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλουν κυρίως τους Χριστιανούς που αρνούνται να αποκηρύξουν την πίστη τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου