«Το τραίνο των παιδιών»

«Το τραίνο των παιδιών»

Σημαντικό να σπάσουμε την απομόνωση

"Μια χρυσή γέφυρα σε μια θάλασσα του φωτός" είναι το θέμα της έβδομης έκδοσης της "Εκπαίδευσης των Παιδιών", η πρωτοβουλία που προώθησε η Cortile dei Gentili, σε συνεργασία με την Ferrovie dello Stato Italiane και τον εφοπλιστή Onorato, χάρη στην οποία σήμερα 400 παιδιά από τη Γένοβα, τη Νάπολη και τη Σαρδηνία θα συναντήσουν τον Πάπα Φράνσις στην αυλή του San Damaso στο Βατικανό.

Παιδιά από τη Γένοβα, τη Νάπολη και τη Σαρδηνία

Στο Freccia rossa 1000 (Κόκκινο βέλος 1000)  της Trenitalia ταξίδεψαν οι σπουδαστές τριών σχολών της Γένοβας, επηρεασμένοι έντονα από την κατάρρευση της γέφυρας Morandi στις 14 Αυγούστου 2018. Το τρένο στη συνέχεια σταμάτησε στο Civita vecchia, για να μεταφέρει τα παιδιά που έφτασαν στο πλοίο Moby Tommy. από τις βόρειες χώρες της Σαρδηνίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2013. Πριν φθάσουν στο Βατικανό, μια τελευταία στάση στο Termini, να καλωσορίσουν μια μικρή ομάδα από τη Νεάπολη, του Vela Mascalz one Latino School, που ίδρυσε ο εφοπλιστής Vincenzo Onorato για να προσφέρει μια συγκεκριμένη βοήθεια στα παιδιά των πιο υποβαθμισμένων και σύνθετων γειτονιών της πόλης.

Η συνάντηση με τον Πάπα

Τα 400 αγόρια θα συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αυλή του Αγίου Δαμάσου στον Αποστολικό Οίκο. Στον Άγιο Πατέρα θα μιλήσουν για τον αντίκτυπο και τις συνέπειες των τραγωδιών που βίωσαν, αλλά πάνω απ’ όλα θα ξεκινήσουν ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. Οι διοργανωτές εξήγησαν ότι το θέμα της πρωτοβουλίας – να οικοδομηθούν γέφυρες για να ξεπεραστεί όλη η απομόνωση – "αντιπροσωπεύει πραγματικά την ανάγκη να γκρεμίσουν  κάθε τοίχο, και αντ' αυτού να χτίσουν  ανθεκτικές γέφυρες  για όλες  τις πλημμύρες και καταρρέει που πληγώνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών ».

Προετοιμασία παιδαγωγικών διαδρομών

Στην εκδήλωση, στην πραγματικότητα, προηγήθηκε μια παιδαγωγική και εκπαιδευτική πορεία που συνεχίστηκε μέσα στα σχολεία όλο το χρόνο, με προπαρασκευαστικές δραστηριότητες και στιγμές συνάντησης και κατάρτισης. Τα ινστιτούτα που εμπλέκονται στην έκδοση του 2019 είναι: το πλήρες Ινστιτούτο Certosa, το δημοτικό σχολείο Giuseppe Mazzini και το πλήρες ινστιτούτο Sampierd arena από τη Γένοβα και το πλήρες ινστιτούτο Arzachena 1, το πλήρες κρατικό ίδρυμα Olbia, το ολοκληρωμένο ινστιτούτο Torpè. Το Ινστιτούτο Bitti Onanì-Lula και το Περιφερειακό Ινστιτούτο Terralba από τη Σαρδηνία. Η ιστιοπλοϊκή σχολή Mascalzone Latino έχει επίσης υποβληθεί σε προπαρασκευαστικά μαθήματα με τα παιδιά των πιο μειονεκτούντων προαστίων της Νεάπολης, που βιώνουν μια εναλλακτική εκπαιδευτική εμπειρία στο δρόμο μέσω της θάλασσας και του αθλητισμού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου