ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Επειδή διαπιστώσαμε ότι προηγούμενη δημοσίευσή μας με τίτλο: «Επ’ αόριστον η άφεση αμαρτιών για τις αμβλώσεις»που  πήραμε από την  πηγή REUTERS/ Tiziana Fabi/Pool,δεν ήταν σαφής και μπορεί να δημιουργήσει παρερμηνείες, επανερχόμαστε σήμερα στο ίδιο θέμα αναφέροντας σε δική μας μετάφραση και ευθύνη τα σχετικά λόγια του ίδιου του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου.

“Για να μην μεσολαβεί κανένα εμπόδιο μεταξύ του αιτήματος της συμφιλίωσης  και της συγνώμης του Θεού χορηγώ από τώρα  και για το μέλλον σε όλους τους ιερείς, δυνάμει της αποστολής τους, το δικαίωμα  να συγχωρούν όσους έχουν αμαρτήσει προκαλώντας έκτρωση”, γράφει ο Πάπας.

“Ότι είχα χορηγήσει περιοριστικά για την περίοδο του Ιωβηλαίου, το επεκτείνω τώρα και χωρίς περιορισμό χρόνου, ακόμη και αν υπάρχει κάτι αντίθετο στο νόμο”, προσθέτει. Και με όλες του τις δυνάμεις επαναβεβαιώνει ότι «η έκτρωση είναι μια βαριά αμαρτία , διότι βάζει τέλος στη ζωή ενός αθώου”, όμως “δεν υπάρχει καμία αμαρτία που η ευσπλαχνία του Θεού δεν μπορεί να πλησιάσει και να καταστρέψει όταν βρίσκει  μια καρδιά συντριμμένη που ζητά να συμφιλιωθεί με τον”. “Γι’ αυτό κάθε ιερέας να γίνει οδηγός, στήριγμα στο να συνοδεύει  τους μετανοούντες σ’ αυτή την πορεία της ειδικής συμφιλίωσης ”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου