ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Επειδή διαπιστώσαμε ότι προηγούμενη δημοσίευσή μας με τίτλο: «Επ’ αόριστον η άφεση αμαρτιών για τις αμβλώσεις»που  πήραμε από την  πηγή REUTERS/ Tiziana Fabi/Pool,δεν ήταν σαφής και μπορεί να δημιουργήσει παρερμηνείες, επανερχόμαστε σήμερα στο ίδιο θέμα αναφέροντας σε δική μας μετάφραση και ευθύνη τα σχετικά λόγια του ίδιου του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου.

“Για να μην μεσολαβεί κανένα εμπόδιο μεταξύ του αιτήματος της συμφιλίωσης  και της συγνώμης του Θεού χορηγώ από τώρα  και για το μέλλον σε όλους τους ιερείς, δυνάμει της αποστολής τους, το δικαίωμα  να συγχωρούν όσους έχουν αμαρτήσει προκαλώντας έκτρωση”, γράφει ο Πάπας.

“Ότι είχα χορηγήσει περιοριστικά για την περίοδο του Ιωβηλαίου, το επεκτείνω τώρα και χωρίς περιορισμό χρόνου, ακόμη και αν υπάρχει κάτι αντίθετο στο νόμο”, προσθέτει. Και με όλες του τις δυνάμεις επαναβεβαιώνει ότι «η έκτρωση είναι μια βαριά αμαρτία , διότι βάζει τέλος στη ζωή ενός αθώου”, όμως “δεν υπάρχει καμία αμαρτία που η ευσπλαχνία του Θεού δεν μπορεί να πλησιάσει και να καταστρέψει όταν βρίσκει  μια καρδιά συντριμμένη που ζητά να συμφιλιωθεί με τον”. “Γι’ αυτό κάθε ιερέας να γίνει οδηγός, στήριγμα στο να συνοδεύει  τους μετανοούντες σ’ αυτή την πορεία της ειδικής συμφιλίωσης ”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου