Επανεξέταση της οικονομίας των Μοναχικών Ταγμάτων

Επανεξέταση της οικονομίας των Μοναχικών Ταγμάτων

Χίλιοι Γενικοί Οικονόμοι έφθασαν  στη Ρώμη  για να λάβουν μέρος στο Δεύτερο  διεθνές Συμπόσιο  από τις  25 έως τις 27 Νοεμβρίου  που διοργανώνει η αρμόδια  Ρωμαϊκή Σύνοδος για την αφιερωμένη ζωή  και οι κοινότητες  της Αποστολικής ζωής που θα γίνει στο  Ποντιφικό Πανεπιστήμιο  Antonianum.

“Με πιστότητα στο χάρισμα, επανεξέταση της οικονομίας  των Μοναχικών Ταγμάτων  και των Κοινοτήτων Αποστολικής ζωής. αυτό είναι το θέμα  του Συμποσίου,  που θα μελετηθεί και  είναι η συνέχεια της μελέτης που έχει αρχίσει από το 2014 . Σε συνέχεια του πρώτου διεθνούς Συμποσίου, η αρμόδια Ρωμαϊκή Σύνοδος για την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή, είχε συντάξει ένα κείμενε  με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την χρήση των υλικών αγαθών των Μοναχικών Ταγμάτων  και των Αποστολικών κοινοτήτων. Στο ντουμέντο διαβάζουμε: “Η προσαρμογή στην οικονομική διάσταση, σε αρμονία  με το ιδιαίτερο χάρισμα  είναι βασικής σημασίας, διότι οι επιλογές στην αποστολή  μπορούν να είναι ανανεωτικές και προφητικές”.

Τρεις μέρες λοιπόν μελέτης και συνεργασίας, για να δοθούν καλύτερες απαντήσεις  στις σημερινές απαιτήσεις  ενός κόσμου που αλλάζει και στις ανησυχίες του Πάπα Φραγκίσκου  που προέτρψε " τον περιορισμό των δομών, τη χρήση των μεγάλων οικοδομών  προς όφελος  έργων που αναταποκρίνονται  καλύτερα  στις  σημερινές απαιτήσεις του ευαγγελισμού,  της αγάπης και η προσαρμογή  των έργων στις νέες ανάγκες ”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου