ΝΟΡΒΗΓΙΑ : ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ TRONDHEIM

4

ΝΟΡΒΗΓΙΑ : ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ TRONDHEIM

Λίγα γνωρίζουμε για την Καθολική Εκκλησία της Νορβηγίας: θεωρείται η πολυπληθέστερη καθολική κοινότητα της περιοχής, περίπου 200.000 πιστοί ή το 5% του πληθυσμού. Οι αριθμοί αυτοί την κατατάσσουν στην δεύτερη θρησκευτική κοινότητα της χώρας . Διοικητικά χωρίζεται σε 3 Επισκοπές και 38 ενορίες. Οι πιιστοί καταγράφονται, εφόσον το επιθυμούν και αναλογικά οι θρησκευτικές κοινότητες λαμβάνουν κρατική ενίσχυση.
Η Επισκοπή του Trodheim ήταν ακέφαλη από το 2009, με τοποτηρητή τον Επίσκοπο Οσλο Σ/ότατο Bernt Eidsvig. Πλέον την 3-10-2020 θα γίνει η αφιέρωση του νέου Επισκόπου Eric Varden (φωτό), στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Olav. Η Επισκοπή αυτή, στην Κεντρική Νορβηγία, περιλαμβάνει 5 ενορίες και 16.000 καταγεγραμμένους πιστούς.
Θα είναι η πρώτη φορά από την εποχή της Μεταρρύθμισης (1537) που ο συγκεκριμένος Ναός θα χρησιμοποιηθεί γι` αυτό σκοπό ! Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που η ενθρόνιση του Επισκόπου και η πρώτη θεία λειτουργία, που θα τελέσει την επομένη μέρα, Κυριακή, θα μεταδοθεί από τη νορβηγική τηλεόραση, αλλά και μέσω live streaming από το catolsk.no
Λόγω πανδημίας δεν αναμένονται ξένοι εκκλησιαστικοί επίσημοι και οι παρόντες εντός Καθεδρικού Ναού θα είναι λίγοι, Για το λόγο αυτό οι ενορίες της Επισκοπής έχουν καλέσει τους πιστούς να προσέλθουν σε αυτές και από εκεί να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή, μέσω γιγαντοοθόνης. Στις ενορίες θα μοιρασθούν μεγάλες τούρτες με το μονόγραμμα του νέου Ιεράρχη τους.

Πληροφορίες και φωτογραφiα νέου Επισκόπου από Πρακτορείο SIR

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου