ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ

8

ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ

Ο Αποστολικός Βικάριος της Ανατολίας και Πρόεδρος της Κάριτας Τουρκίας Σεβ/τατος Paolo Bizzeti δήλωσε ότι η Κάριτας είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών της Σμύρνης, όπως επιτάσσει η πρόσφατη παπική εγκύκλιος “ Fratelli tutti ”. Χωρίς αλληλεγγύη είναι αδύνατο να διαχειρισθούμε τραγωδίες όπως αυτήν, είμαστε σε επαφή με τον Afad ( τουρκικό οργανισμό γι` αντιμετώπιση καταστροφών ) ώστε να προσφέρουμε ότι μας ζητηθεί. Από το σεισμό υπήρξαν τουλάχιστον 79 νεκροί εδώ και 2 παιδιά στο ελληνικό νησί Σάμος.
Επίσης άνω των 1000 μεταφέρθηκαν στατουρκικά νοσοκομεία, 220 από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Δεν έχουμε πληροφορίες για χριστιανούς νεκρούς ή τραυματίες. Όμως οι καταστροφές στις υποδομές και σε κατοικίες είναι πολλές.
Ο καθολικός καθεδρικός ναός της Σμύρνης και ο ναός του Αγίου Πολυκάρπου υπέστησαν επίσης αρκετές ζημιές. Ελπίζουμε να τους αποκαταστήσουμε σύντομα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου