Τόνοι τροφίμων στο Βατικανό για τους φτωχούς

9

Τόνοι τροφίμων στο Βατικανό για τους φτωχούς

Η Μ.Κ.Ο. «Il cuore si scioglie» επέστρεψε για να παραδώσει στον καρδινάλιο Krajewski ένα φορτηγό με προϊόντα και κουβέρτες προκειμένου να διανεμηθούν στα πιο ευάλωτα άτομα των περιοχών της Ρώμης.
Ένα φορτηγό φορτωμένο με τρόφιμα για τους φτωχούς, και αυτή τη φορά και για όσους γονάτισαν εξαιτίας της πανδημίας, επέστρεψε στο Βατικανό για τρίτη φορά χάρη στη δέσμευση της Μ.Κ.Ο. «il cuore si sciogle». Μετά τις παραδώσεις του Δεκεμβρίου και στη συνέχεια του Ιανουαρίου, ακόμη 50 τόνοι φαγητού έφτασαν – ζυμαρικά, γάλα, τόνος, ντομάτες – καθώς και κουβέρτες, για να παραδοθούν στην elemosiniere του Πάπα. Ο καρδινάλιος Konrad Krajewski είχε επικοινωνήσει μαζί τους πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να ικανοποιηθεί η τεράστια ανάγκη πολλών ανθρώπων στα περίχωρα της Ρώμης που δεν ξέρουν πώς να φάνε.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε χθες και τα τρόφιμα άρχισαν να ακολουθούν το μονοπάτι της αλληλεγγύης του Καπιτωλίου, ξεκινώντας από τους άστεγους που περιφέρονται γύρω από τον Άγιο Πέτρο σε μερικές περιφερειακές γειτονιές οι οποίοι περνούν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Termini, μια περιοχή όπου συχνά μπορεί να δει κάποιος τον καρδινάλιο να εργάζεται με γυρισμένα τα μανίκια μαζί με τους εθελοντές του, διανέμοντας βοήθεια.

Το περασμένο lockdown επέτρεψε την επανάληψη αυτής της δραστηριότητας, η οποία θα έχει και συνέχεια, χάρη στο πνεύμα πρωτοβουλίας της Μ.Κ.Ο η οποία τις τελευταίες εβδομάδες, διακρίθηκε για την παράδοση, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, σχεδόν 200 τόνων προϊόντων στις πλέον επισφαλείς περιοχές της Τοσκάνης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου