ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ (2) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΝΟΣ : 21 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000

2ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ (2) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΝΟΣ : 21 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000

Πριν 20 χρόνια οι καθολικές οργανώσεις νεολαίας ( ΕΚΝΕ και ΕΚΦΕ ) φιλοξένησαν στην Τήνο την ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των αντίστοιχων καθολικών οργανώσεων ( ΙYCS – IMCS ) της Ευρώπης, για ηλικίες 15 – 19 ετών ( SECONDARY SUMERWEEK ).
Το θέμα της συνάντησης ήταν : ” ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ “. Το παρακολούθησαν εξήντα και πλέον νέοι και νέες από τις περισσότερες χώρες της τότε Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιπλέον από Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ουκρανία, καθώς και μέλη της ΕΚΦΕ και της ΕΚΝΕ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τήνο.
Συγκεκριμένα οι έλληνες σύνεδροι ήταν οι : Γιάννης Βαρθαλίτης ( Αθήνα ), Ντάνος Σταυροράβδης ( Εξαρχία Ελλην.), Ελένη Στέα ( Θεσ/νίκη ) Αντώνης Απέργης και Μαρία Δελασούδα ( Τήνος ) για την ΕΚΝΕ και Ελευθ. Βαμβακάρης ( Θεσ/νίκη ) και Εύη Νελλα ( Αθήνα ) για την ΕΚΦΕ.
Την οργανωτική ευθύνη είχαν ο τότε πρόεδρος της ΕΚΦΕ Ραυμόντ Παβατσι, ο λαικός εμψυχωτής της ΕΚΝΕ Θεσ/νίκης κ. Ιωσήφ Γεωργίου και τα παλαιά στελέχη της καθολικής νεολαίας Μαρίας Κουτάτζη και ο υπογράφων.
Την ” τεχνική ομάδα ” είχαν αποτελέσει οι Μαριλένα Κοπάνου ( ΕΚΝΕ Θεσ/νίκης ), Αγνή Ρεμούνδου, Σοφία Παλαιολόγου και Αναστασία Στεφάνου ( ΕΚΝΕ Αγίου Φραγκίσκου Αττικής ) και Βαγγέλης Καρατζάς ( ΕΚΦΕ ).
Επίσης οι Γιάννης Τζαγάκης, Θόδωρος Λάζογλου ( ΕΚΝΕ ), Λαμπρινή Απέργη ( ΕΚΦΕ ), τα μέλη της ΕΚΝΕ Τήνου Μάνθος Δελατόλας, Ειρήνη Κρητικού και Αγνή Δελατόλα και οι πρώην πρόεδροι της ΕΚΦΕ ( τηνιακής καταγωγής ) Μαρία Πρελορέντζου, Φράνσυ Φωσκόλου, Άννα Σάββαρη και Ρόζα Δελατόλα.
Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στους χώρους του παντηνιακού προσκυνήματος της ” Ιεράς Καρδίας του Ιησού ” στο Εξώμβουργο, με τη συμπαράσταση του υπευθύνου του προσκυνήματος π. Δημητρίου Δαλέζιου, και των εκκλησιαστικών παραστατών ΕΚΦΕ και ΕΚΝΕ π.π. Μιχάλη Ρούσσου και Θεόδωρου Κοντίδη.
Ο τότε δήμος Εξωμβούργου, συμπαραστάθηκε και συνέβαλλε στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων, μέσω των τότε Δημάρχου Νικηφόρου Δελασούδα και αντιδημάρχου Μάνθου Βίλλα.
Ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος Πρίντεζης είχε συναντήσει τους συνέδρους και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα, Επίσης βοήθησε ενεργά και στη γραμματειακή υποστήριξη των εργασιών.
Οι σύνεδροι είχαν επισκεφθεί τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Τήνου και γνώρισαν την αρμονική συμβίωση ορθόδοξων και καθολικών κατοίκων.
Εντυπωσιάστηκαν δε ιδιαίτερα από το σχολείο των Ουρσουλινών και το γεωργικό μουσείο των Ιησουιτών ( όπως και τη φιλοξενία των π. Μάρκου Μακρυωνίτη και αδ. Λεον. Μαραγκού ) στα Λουτρά.

Πληροφορίες από το προσωπικό μου αρχείο
ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου