«Το ζήτημα του φύλου: τι λέει η επιστήμη;»

«Το ζήτημα του φύλου: τι λέει η επιστήμη;» 


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 18.00 η ώρα, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου delle Mantellate, στη Φλωρεντία, οι Circoli Culturali Giovanni Paolo II οργανώνουν ένα συνέδριο με τίτλο «Το ζήτημα του φύλου. Άρρεν και Θήλυ; Οι παραδοσιακοί ρόλοι υπό αμφισβήτηση. Τι λέει η επιστήμη».

Πρόκειται για μια συνάντηση πάνω σε ένα θέμα πολύ επίκαιρο: το λεγόμενο «ζήτημα του φύλου», που αγγίζει βαθιά το λεπτό θέμα της ταυτότητας του φύλου του ατόμου, αντιπαραθέτοντας την αληθινή κατάσταση του ανδρικού και γυναικείου φύλου στο ίδιο άτομο, με σοβαρές συνέπειες γι αυτά τα άτομα μέχρι την πρακτική αλλαγής φύλου μέσω χημικών μέσων ή χειρουργικής επέμβασης. Η ιδεολογία των φύλων προσπαθεί να προχωρήσει και στον κοινωνικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων από τα πρώτα στάδια. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους και ειδικά σε εκείνους που σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των επόμενων γενεών.

Δύο πολύ έμπειροι και ειδικευμένοι ομιλητές θα μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Ο καθηγητής Renzo Puccetti, Λέκτορας Βιοηθικής στο Ateneo “Regina Apostolorum”, θα επικεντρώσει την προσοχή του σε μερικά από τα σημαντικότερα επιστημονικά ευρήματα που έρχονται σε αντίθεση με τα αξιώματα της θεωρίας των φύλων και θα υποδείξει τον αμφίσημο ρόλο των στερεοτύπων, που παρουσιάζονται συχνά ως πηγή άδικης διάκρισης.

Η διδάκτωρ Marta Rodriguez, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ανώτερων Σπουδών για τη Γυναίκα, θα ανατρέξει εν συντομία στην ιστορία του φεμινισμού και τα στάδιά του, στη γένεση της θεωρίας των δύο φύλων από επιστημονικής άποψης και στο λανσάρισμά της σε πολιτικό επίπεδο, στα κυριότερα κομβικά σημεία και στις διακρίσεις, για να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την ανθρωπολογική αξία του ατόμου για ένα σωστό ανθρωπολογικό όραμα.

Τη συνάντηση θα συντονίσει ο Gabriele Canè, συντάκτης του La Nazione” και διευθυντής του περιοδικού.

Οι Circoli Culturali Giovanni Paolo II αποτελούν μια οργάνωση που γεννήθηκε από την επιθυμία της δημιουργίας μιας υπηρεσίας προς το άτομο και προς την ανθρώπινη κοινωνία ώστε να εκφράζεται και θα δραστηριοποιείται δια μέσου της δημιουργίας και της μετάδοσης του πολιτισμού, εμπνεόμενη από τις διδασκαλίες του Πάπα Giovanni Paolo II πάνω σε αυτό το θέμα. Οι Circoli παρουσιάζονται επίσης και στις πόλεις Μιλάνο και Ρώμη. Η δραστηριότητα των Circoli στην Φλωρεντία υποστηρίζεται από τον τομέα της ποιμαντικής για τον πολιτισμό και την οικογένεια, της Εκκλησίας των Santi Apostolie Biagio και από την αποστολική κίνηση Regnum Christi.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου