Το τυχερό εισιτήριο

Το τυχερό εισιτήριο

Πολύ επιθυμούσα να παρακολουθήσω μία Ιεροτελεστία στην Βασιλική  του Αγίου Πέτρου, αλλά τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και παρά τις πολλές προσπάθειές μου δεν κατάφερα να βρω ένα.  Παρ’ όλα αυτά πήγα στην πλατεία ελπίζοντας λίγο στη τύχη. Κάθε μου προσπάθεια ήταν χωρίς αποτέλεσμα: χωρίς εισιτήριο δεν ήταν δυνατό να μπορέσω να μπω στο Ναό.  Τελικά εγκατέλειψα την ιδέα  και ήμουν έτοιμος να φύγω, όταν συνάντησα ένα φίλο μου που είχε ένα εισιτήριο επί πλέον. Τοπαίρνω  και μαζί του κατευθυνόμαστε προς την είσοδο.

“Κύριοι το εισιτήριό σας παρακαλώ!”.  Ο φίλος μου έδειξε το εισιτήριό του  και πέρασε. Εγώ παρουσίασα το δικό μου , αλλά: “ Εσείς με αυτό το εισιτήριο, πρέπει να  μπείτε από μια άλλη πλευρά, από την αριστερή πλευρά  της πρόσοψης”. Κοιταχτήκαμε απορημένοι και οι δύο φίλοι και χωριστήκαμε.

Φθάνοντας στην  αριστερή πλευρά, ζητώ  στο φρουρό από που πρέπει να μπω.  Άκουσα τότε  να μου λέει:: “Δείξτε σας παρακαλώ το εισιτήριό σας!”, το κοίταξε και τότε μου λέει πάλι: “ προχωρήστε  ίσια στην πλευρά της Βασιλικής , κρατώντας το εισιτήριό σας με τέτοιο τρόπο που να είναι εμφανές, και σιγά-σιγά θα σας δίνουν οδηγίες  συνοδεύοντάς από διάφορα περάσματα ”.

Κρατώντας φανερά το εισιτήριό μου, όπως με είχε συμβουλέψει ο φρουρός, διαπίστωνα  με έκπληξη  ότι  οι πληροφορίες, , ο χαιρετισμός, ο σεβασμός  των φρουρών  ήταν όλο και πιο προσεκτικός και ευγενικός άκουγα να με προσφωνούν “πανοσιολογιότατε”, “σεβασμιότατε ”.Έμεινα πραγματικά άναυδος, όταν  μου έβαλαν δίπλα μου  ένα ευγενέστατο συνοδό, κάποιον Φραγκίσκο, που με οδήγησε  μέχρι μια ζώνη που ήταν ρεζερβέ για τους επισήμους, λέγοντάς μου: “Αυτή είναι η θέση σας, και εγώ θα είμαι δίπλα σας και στη διάθεσή σας, μέχρι το τέλος της Ιεροτελεστίας.”

Κατασυγκινημένος  διαπίστωσα  ότι από εκείνη τη θέση – και μου το είπε και ο συνοδός μου- θα  μπορώ να απολαύσω μια  καταπληκτική θέα όλης της Βασιλικής και  βρισκόμουν πλάι-πλάι με όλες τις εκκλησιαστικές κι κρατικές προσωπικότητες.

Διαπιστώνοντας τη νευρικότητά μου, την  ικανοποίησή μου, ο συνοδός μου Φραγκίσκος μου λέει:  “Το εισιτήριό σου  είναι το καλύτερο  που μπορεί κανείς να αποκτήσει  για να μπει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, και να σκεφθείτε ότι, όταν τελειώσει η Ιεροτελεστία , εσείς , με άλλες προσωπικότητες  θα μπορέσετε να πάτε, να χαιρετίσετε  και να μιλήστε με τον Άγιο Πατέρα”. Τα είχα χαμένα,  νόμιζα πως θα σκάω από τη χαρά..

Ο θεός στον καθένα από μας έχει δώσει ένα « εισιτήριο ελευθέρας», αυτό που δίνει στα παιδιά του, που μας δίνει το δικαίωμα να φθάσουμε εκεί  όπου όλοι ονειρεύονται να φθάσουν: στον Παράδεισο. Αρκεί  να συνειδητοποιήσουμε  αυτό το δικαίωμα   και να το χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα περάσματα   της ζωής,  όπου κάποιος απεσταλμένος από τον ίδιο το Θεό μας υποδεικνύει  ποιο είναι το θέλημα του Θεού  για  μας τη στιγμή εκείνη  και σιγά-σιγά να φθάσουμε μέχρι την αγκαλιά του Πατέρα, την ευτυχία χωρίς τέλος.

σνπ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου