Το παιδί με το φακό

Το παιδί με το φακό

Πριν μερικές  μέρες είδα παιδάκι σκυμμένο στη γη , ενώ προσπαθούσε  να κάψει ένα χαρτί με ένα φακό που  κρατούσε στο χέρι. Αυτός ο φακός συγκέντρωνε  τις ακτίνες του ήλιου  σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Μόλις πετύχαινε το ακριβές σημείο, το χαρτί άρχιζε να καίγεται: αυτός ο φακός είναι ο Χριστιανός, καλεσμένος  να συγκεντρώνει πάνω του την  άπειρη αγάπη του Θεού, να καίγεται η καρδιά του, ζώντας σε κοινωνία με τους αδελφούς, κάθε πλησίον  που συναντά.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»