Φάτνη με ερείπια των σεισμών

Φάτνη με ερείπια των σεισμών

Χθες 8 Δεκεμβρίου έγινε η φωταγώγηση  και η ευλογία του δέντρου των Χριστουγέννων  και της Φάτνης  στην κάτω πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη, αφιερωμένα  στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ιταλίας. Με την ευκαιρία  τοποθετήθηκε  μία Φάτνη  με τις πέτρες του Καθεδρικού Ναού  της  πόλης Norciaκαι της Βασιλικής του Αγίου Βενέδικτου που κατέρρευσε στη διάρκεια του σεισμού της 30ης περασμένου Οκτωβρίου.

Στις 5 το απόγευμα τελέστηκε η θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου από τον Καρδινάλιο Peter Turkson.  Στο τέλος της ιεροτελεστίας , στις 6 το απόγευμα  τελέστηκε η τελετή της φωταγώγησης  και της ευλογίας  από τον Φύλακα της Ιεράς Μονής  της Ασίζης π. Mauro Gambetti και μοιράστηκαν δώρα στις πιο αναγκεμένες οικογένειες.

Μεταξύ των παρόντων στη  Χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση ήταν περισσότεροι από 60 κάτοικοι της  πόλης Norcia και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται από την Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Ασίζης. Παρόντες επίσης  οι Δήμαρχοι:  της Βηθλεέμ Vera Baboun, της Norcia, Nicola Alemanno, της Ασίζης  Stefania Proietti, και ο Πρωθιερέας  της ενορίας  του Καθεδρικού Ναού της Santa Maria στη Norcia, don Marco Rufini.

“Κάτω από το δέντρο των Χριστουγέννων  θέλουμε να ανάψουμε την ελπίδα  των ανδρών και γυναικών  σε πορεία προς το ξεπέρασμα  των στιγμών του πόνου, που είναι συνδεδεμένες με τις φυσικές καταστροφές και το δράμα του πολέμου”, δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Βασιλικής  του Αγίου Φραγκίσκου, π. padre Enzo Fortunato. “Σ’ αυτή την ελπίδα θα δώσουν φωνή ο Δήμαρχος της Norcia και ο πρώτος πολίτης της Βηθλεέμ”.

σνπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου