Το ταχυφαγείο που εδρεύει στο Βατικανό θα προσφέρει κάθε Δευτέρα τσίζμπεργκερ σε άστεγους

Το ταχυφαγείο που εδρεύει στο Βατικανό θα προσφέρει κάθε Δευτέρα τσίζμπεργκερ σε άστεγους

Το εστιατόριο McDonald’s, το κατάστημα του οποίου κοντά στο Βατικανό έχει προκαλέσει αντιπαράθεση, θα προσφέρει κάθε Δευτέρα γεύματα στους άστεγους της πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Την ώρα που η οργή των καρδιναλίων και των άλλων εστιατορίων της συνοικίας αυξάνεται, η ένωση Medicina sociale, που προσφέρει ιατρική βοήθεια στους άστεγους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κάλεσε τους διευθυντές των McDonald’s να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους ιδιαίτερους γείτονές του.

«Έχουμε ανάγκη από την υποστήριξη όλων και θα ήταν ωραία αν οι τελευταίοι μεταξύ αυτών που κατοικούν στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την ανώφελη αντιπαράθεση», αναφέρει η ένωση.

«Απάντησαν μέσα σε 24 ώρες», σημείωσε ο Τζιανλούκα Σκαρνίτσι εκπρόσωπος της Medicina sociale.

Από την επόμενη εβδομάδα και κάθε Δευτέρα το μεσημέρι οι εθελοντές της οργάνωσης θα διανέμουν γεύματα που θα αποτελούνται από ένα διπλό τσίζμπεργκερ, ένα μήλο και ένα μπουκαλάκι νερό στους άστεγους της πλατείας.

«Μπορούμε να προσφέρουμε ως και χίλια γεύματα, όμως σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε με 50 τη Δευτέρα, αν και μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό τους ανά πάσα στιγμή, καθώς το εστιατόριο είναι εδώ δίπλα», πρόσθεσε ο Σκαρνίτσι.

Το εστιατόριο McDonald’s άνοιξε τον προηγούμενο Δεκέμβριο σε ένα κτίριο τη διαχείριση του οποίου έχει η Apsa, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Βατικανού, και όπου μένουν επίσης πολλοί καρδινάλιοι.

Ακριβώς δίπλα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ζουν πολλοί άστεγοι, για τους οποίους ο πάπας Φραγκίσκος έχει τοποθετήσει ντους, τους διανέμει υπνόσακους, ρούχα, ομπρέλες, φροντίζει για την ιατρική τους περίθαλψη, ακόμη και για το κούρεμά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών 13-14/8/2022

   Οικισμός Ενορία 13–14 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  – Καλλονή

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

    ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου