Η διαφορετική σκοπιά

Η διαφορετική σκοπιά

Η άποψη που έχουμε για τα πράγματα εξαρτάται από τη σκοπιά που τα βλέπουμε. Πριν πούμε στον άλλο, ότι έχει  άδικο, πρέπει να ακούσομε τα επιχειρήματα του, δηλαδή να μπούμε στη θέση του.  Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη δική του σκοπιά.

Όταν τα πράγματα κυλούν έτσι, η οικογένεια, η περιοχή , ο τόπος της εργασίας θα είναι καλύτεροι.  Αλλά εάν δεν αφήνω τον άλλο να πει αυτό που έχει μέσα στην καρδιά του  και  αρχίζω να φωνάζω – στην εποχή μας πολύ φωνάζουμε – αυτή η σχέση μεταξύ μας  δεν θα τελειώσει καλά. Η σχέση ανάμεσα στο σύζυγο και τη σύζυγο , μεταξύ γονέων και παιδιών , δεν θα τελειώσει καλά. Το να ακούει κανείς, να εξηγεί με γλυκύτητα και όχι να φωνάζει εναντίον του άλλο, αυτό σημαίνει ότι έχει  μια ανοικτή καρδιά.

Ο Ιησούς γνώριζε καλά τις υπήρχε μέσα στην καρδιά της Σαμμαρίτεισας, μια μεγάλη αμαρτωλότητα, παρ’ όλα αυτά δεν απέφυγε  να την αφήσει να εκφραστεί, την άφησε να μιλήσει κε βαθέων και έτσι σιγα- σιγά  μπήκε στο μυστήριο της ζωής της. Αυτό το μάθημα ισχύει και για μας. Μέσα από το διάλογο, μπορούμε να αυξήσουμε τα σημάδια  της ευσπλαχνίας του Θεού και να τα μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο και σεβασμού.

(Πάπας Φραγκίσκος) 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 16 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου