Ο πόνος μας κάνει να έρθουμε στα συγκαλά μας

Ο πόνος μας κάνει να έρθουμε στα συγκαλά μας

Ο Μανουήλ ενώ εργαζόταν στο γραφείο του, επλήγη από μια ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μου τηλεφώνησε η σύζυγός του, πήγα αμέσως να τον βρω. Ήταν στα επείγοντα, πονούσε, υπομονετικός και σιωπηλός, ακόμη και άχαρος με μια πιζάμα όχι δική του, που προσωρινά φόρεσε τη στιγμή της εισαγωγής του.

Παρά το γεγονός ότι ανησυχούσε για την υγεία του, μου επαναλάμβανε την φράση: «Ας ελπίσουμε ότι οι γιατροί θα με αφήσουν να πάω στο σπίτι. Με όλη αυτή τη δουλειά που έχω, δεν έχω χρόνο να χάσω, εδώ στο νοσοκομείο. Έχω να προωθήσω την εταιρεία μου…».

Τον άκουγα και μου φαινόταν περιττό να δαπανήσω τόσα πολλά λόγια για να τον κάνω να καταλάβει ότι προς το παρόν το νοσοκομείο αποτελούσε την κυριότερη ανάγκη από όλες τις άλλες. Ήμουν σίγουρος ότι, το πέρασμα την νύκτας, θα αποτελούσε ένα λόγο και θα ηρεμούσε.

Μετά από πέντε ημέρες τον ξαναείδα με μια πιο ήρεμη στάση. Μου εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι το «χαστούκι» του εμφράγματος ήταν θεόσταλτο επειδή – έκφραση με σπάνια σοφία – «όλοι είμαστε χρήσιμοι, αλλά κανένας αναγκαίος…». Και προσθέτει: «Θεόσταλτο και επειδή ήμουν αποκλειστικά απασχολημένος με την εργασία, παραμελούσα τόσο πολύ την οικογένεια που … σχεδόν σκεφτόμουν να χωρίσω».

Κατά την τρίτη επίσκεψή μου, με δέχτηκε με ένα γαλήνιο χαμόγελο και με χαιρέτησε λέγοντα: «Παράξενο! Αλλά χρειάζεται μια ασθένεια για να έρθουμε στα συγκαλά  μας. Αύριο με χειρουργούν και ανησυχώ επειδή μου έδωσαν λίγες πιθανότητες επιτυχίας… Εσύ που είσαι ιερέας… βοήθησέ με να ξεπεράσω με τη συγχώρεση του Θεού κάθε ενδεχόμενη κατάσταση».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου