Το συγκινητικό μήνυμα του μαθητή που έκανε το δάσκαλο να κλαίει

Το συγκινητικό μήνυμα του μαθητή που έκανε το δάσκαλο να κλαίει

Στην Αμερική, ο δάσκαλος ενός δημοτικού σχολείου εξέφρασε όλα τα συναισθήματά του, αφού αντιμετώπισε τις δυσκολίες ενός από τους μαθητές του.

Η έκκληση που ξεκίνησε ο Brooke Goins πηγαίνει σε όλο τον κόσμο. Ο δάσκαλος στο σχολείο του Τενεσί δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, στο οποίο εξέφρασε όλα τα συναισθήματά του για τις δυσκολίες ενός από τους μαθητές του. Το μήνυμα του αγοριού ήταν απλό, αλλά ταυτόχρονα συγκινητικό. Στην απλότητά του, ο μαθητής έκανε τον δάσκαλο του να καταλάβει τις μεγάλες δυσκολίες που είχε η οικογένειά του στην εξεύρεση τροφής.

Το συγκινητικό μήνυμα του παιδιού

"Πότε φτάνει η κυρία που βάζει το φαγητό στο σακίδιο;". Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση του παιδιού, που ανυπομονούσε την άφιξη του συμβούλου για την τροφοδοσία. Όταν ο Brooke άρχισε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ρώτησε το μαθητή του ποιο ήταν το  πιάτο που ανυπόμονα περίμενε. Το μικρό, με την απλή και αθώα χειρονομία του, έκανε σαφές ότι ήταν ένα συγκεκριμένο πιάτο, ένα κονσερβοποιημένο φαγητό που το μικρό αγόρι δεν έτρωγε ποτέ στο σπίτι: «Δεν τα έχουμε στο σπίτι μου, αλλά όταν τα τρώω, μου ζεσταίνει το στομάχι και με βοηθά να κοιμηθώ. "

Το συναίσθημα του δασκάλου

Ο Μπρουκ συγκινήθηκε βαθιά ακούγοντας αυτά τα λόγια. Εξήγησε, στο μήνυμά του που κυκλοφόρησε στο Facebook: Σήμερα έκλαψα στην εργασία μου. Έκλαψα για ένα παιδί που μίλησε τόσο αθώα για το φαγητό που είχε στερηθεί ". Ξεκινώντας από αυτό το μήνυμα συναισθημάτων, ωστόσο, έφτασε μια σημαντική έκκληση, έτσι ώστε κανένα παιδί να μη στερηθεί ποτέ το φαγητό.

Η έκκληση του Μπρουκ

Όπως αναφέρει το Apost.com, ο Αμερικανός δάσκαλος έτρεξε αμέσως  να καλύψει το κενό. Ο Μπρουκ κυριολεκτικά "μπήκε σε δράση" στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους δασκάλους: "Το φαγητό δεν πρέπει ποτέ να λείπει από τους μαθητές". Από εδώ, ο δάσκαλος ξεκίνησε μια υπέροχη «πρωτοβουλία», με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων του, οι οποίοι συνέβαλαν με προσωπικά τους χρήματα για να μη στερηθεί ποτέ το φαγητό κενένας μαθητής του σχολείου τους.

Η δημοτικότητα του μηνύματος

Στην πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε πολύ το  Facebook, βοηθώντας στη διάδοση του μηνύματος του δασκάλου. Χάρη στη δημοτικότητα  αυτή, στο δημοτικό σχολείο Jacksboro του Tennessee, έχει οργανωθεί  ένα καθημερινό μενού για τους μαθητές του. Το σχολείο τώρα είναι σε θέση κάθε μέρα να προσφέρει φαγητό  σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά και άλλες βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα και  είδη υγιεινής.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου