« Το πρώτο κήρυγμα του Ιησού ήταν το κλάμα »

« Το πρώτο κήρυγμα του Ιησού ήταν το κλάμα »

Τα βρέφη  με το κλάμα τους δημιουργούν μια πρωτότυπη χορωδία μέσα στην μαγευτική Καπέλα Σιξτίνα, όπου ο Πάπας βάπτισε χθες, Κυριακή της Βαπτίσεως του Κυρίου, 28 παιδιά: 15 αγόρια και 13 κορίτσια, κυρίως τα παιδιά των εργαζομένων του Βατικανού.
Ήταν μια "συναυλία" όπως  συμπαθητικά την χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος: "Άρχισε  η συναυλία – λέει στη σύντομη ομιλία  στην οποία δεν χρησιμοποίησε γραπτό κείμενο. ολόκληρο το χέρι του -.
Και επειδή τα παιδιά βρίσκονται  σε ένα μέρος που δεν γνωρίζουν, σηκώθηκαν φαίνεται πιο νωρίς από ότι συνηθίζουν, δίνει το ένα τη νότα και όλα τα άλλα το μιμούνται…. Μερικά κλαίνε απλώς ακούνε τα άλλα να κλαίνε. "

"Ο Ιησούς έκανε το ίδιο", δήλωσε ο Άγιος Πατέρας, "Θέλω μου αρέσει να σκέπτομαι ότι το πρώτο κήρυγμα του Ιησού  στο στάβλο ήταν ένα κλάμα.
" Μιλώντας για τις μητέρες, όπως και σε άλλες παρόμοιες στιγμές , ο Ποντίφικας  συχνά τους συνιστά: «Δεδομένου ότι η Ιεροτελεστία διαρκεί λίγο περισσότερο χρόνο και κάποιο μωρό ίσως κλαίει διότι πεινά, αγαπητές μητέρες θηλάστε το! Χωρίς φόβο, με απλότητα, όπως θήλαζε η Παναγία  τον Ιησού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου