«Ας προσευχηθούμε για τα θύματα του κρύου και της αδιαφορίας»

«Ας προσευχηθούμε για τα θύματα του κρύου και της αδιαφορίας»

"Αυτές τις ημέρες με το τόσο κρύο, σας καλώ να σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο που πλήττονται από το κρύο και την αδιαφορία των ανθρώπων. Δυστυχώς, μερικοί δεν το έχουν κάνει. Εμείς προσευχόμαστε γι 'αυτούς και ζητούμε από τον Κύριο να ζεστάνει την καρδιά των ανθρώπων για να τους βοηθήσουν. " Αυτή είναι η έκκληση που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος  στο τέλος της Κυριακάτικης προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές για  το άνοιγμα σε εικοσιτετράωρη βάση κοιτώνων που βρίσκονται κοντά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Στους άστεγους  που δεν θέλουν να μετακινηθούν απ 'όπου συνήθως σταθμεύουν,  τους είχε  η ειδική οργάνωση  της Αγίας Έδρας ειδικούς υπνόσακους που αντέχουν έως 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Επιπλέον, όπως εξηγεί στο πρακτορείο ειδήσεων  Ansa ο Αρχιεπίσκοπος Konrad Krajewski, ήταν επίσης στη διάθεση τους ένα ειδικό αυτοκίνητο  του Βατικανού,  για να  το χρησιμοποιήσουν όσοι δεν θέλουν να μετακινηθούν και να κοιμηθούν  σ’ αυτό το βράδυ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου