ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

«Όταν αποφασίζει κάποιος να ξεκινήσει προς την ανακάλυψη του Θεού, πρέπει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και ν' αρχίσει το δρόμο.
Το βουνό στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Θεός, είναι ελάχιστα ορατό από μακριά, γι7 αυτό πρέπει να ξεκινήσει πριν το χάραμα.
Πριν φύγει, πρέπει να δώσει μερικές τσεκουριές για να ανοίξει το δρόμο: πρέπει να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές στη ζωή του, στις σχέσεις του, στον τρόπο διάθεσης του χρόνου του.
Όλα αυτά για να μην υπερισχύσει η καθημερινή ρουτίνα.
Ξεκόβοντας ορισμένα «πράγματα», βλέπουμε αμέσως ότι κόβουμε κάτι μέσα μας.
Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να είμαστε «σούπερ χριστιανοί» προσκολλημένοι στο Θεό, για να ξεκινήσουμε, γιατί τότε θα είναι αργά, και ο δρόμος είναι μεγάλος.
Πρέπει να ξεκινήσουμε, με όλα αυτά που είμαστε… Πρέπει να τα πάρουμε όλα: τις πληγές μας, τις καμπούρες μας τις δόξες μας, τις αδυναμίες μας, τις μεγάλες μας αγάπες, τις πιο άγριες τάσεις μας…
Παίρνω τα πάντα, όλα, γιατί όλοι πηγαίνουν προς την ανακάλυψη του Θεού μ' αυτό που είναι, και μ' αυτό που η ζωή τους έκανε να είναι, Ο Θεός θέλει να επικοινωνήσει με τον καθένα από μας έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ονειρευόταν ότι είναι»!

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου