ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

«Όταν αποφασίζει κάποιος να ξεκινήσει προς την ανακάλυψη του Θεού, πρέπει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και ν' αρχίσει το δρόμο.
Το βουνό στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Θεός, είναι ελάχιστα ορατό από μακριά, γι7 αυτό πρέπει να ξεκινήσει πριν το χάραμα.
Πριν φύγει, πρέπει να δώσει μερικές τσεκουριές για να ανοίξει το δρόμο: πρέπει να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές στη ζωή του, στις σχέσεις του, στον τρόπο διάθεσης του χρόνου του.
Όλα αυτά για να μην υπερισχύσει η καθημερινή ρουτίνα.
Ξεκόβοντας ορισμένα «πράγματα», βλέπουμε αμέσως ότι κόβουμε κάτι μέσα μας.
Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να είμαστε «σούπερ χριστιανοί» προσκολλημένοι στο Θεό, για να ξεκινήσουμε, γιατί τότε θα είναι αργά, και ο δρόμος είναι μεγάλος.
Πρέπει να ξεκινήσουμε, με όλα αυτά που είμαστε… Πρέπει να τα πάρουμε όλα: τις πληγές μας, τις καμπούρες μας τις δόξες μας, τις αδυναμίες μας, τις μεγάλες μας αγάπες, τις πιο άγριες τάσεις μας…
Παίρνω τα πάντα, όλα, γιατί όλοι πηγαίνουν προς την ανακάλυψη του Θεού μ' αυτό που είναι, και μ' αυτό που η ζωή τους έκανε να είναι, Ο Θεός θέλει να επικοινωνήσει με τον καθένα από μας έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ονειρευόταν ότι είναι»!

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου