Το νέο αφρικανικό αρχιπέλαγος της δίωξης των Χριστιανών-Το σχέδιο εκκαθάρισης με γεωπολιτικό υπόβαθρο

Το νέο αφρικανικό αρχιπέλαγος της δίωξης των Χριστιανών-Το σχέδιο εκκαθάρισης με γεωπολιτικό υπόβαθρο

Η δίωξη των χριστιανών στη Μέση Ανατολή βρίσκεται πλέον κοντά στη «γενοκτονία», μόλις αποκαλύφθηκε μια έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια απειλή έχει επίσης καταστεί κρίσιμη για τις χριστιανικές κοινότητες στην Αφρική.

Κάποιοι λένε ότι ξεκίνησε στην Αλγερία τη δεκαετία του 1990, όταν σκοτώθηκαν 19 άντρες, επίσκοποι, μοναχές και άλλοι καθολικοί κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Έκτοτε, στη Νιγηρία, χριστιανοί πιστοί έχουν σφαγιαστεί στις εκκλησίες τους. Στην Κένυα, χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα πανεπιστήμια. Στη Λιβύη, χριστιανοί έχουν αποκεφαλισθεί στις παραλίες. Στην Υεμένη, μοναχές έχουν δολοφονηθεί και στην Αίγυπτο, η μαζική αντιχριστιανική βία προκαλεί μαζική έξοδο. Είναι το νέο αφρικανικό αρχιπέλαγος δίωξης.

Την ίδια στιγμή αυτοί οι διωγμένοι χριστιανοί βρίσκονται στο “τυφλό σημείο” της Δύσης: είναι «πολύ χριστιανοί» για να συγκεντρώσουν την προσοχή της Αριστεράς, αλλά είναι και πολύ μακριά από τη Δεξιά. Οι χριστιανοί της Αφρικής είναι ορφανοί!! Δεν έχουν «συμμάχους», γράφει ο John O’Sullivan.

Οι χριστιανικές οικογένειες εγκατέλειψαν πρόσφατα την πόλη Diffa, στον Νίγηρα, αφού η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram έδωσε το μήνυμα: «Έχετε τρεις μέρες να φύγετε ή θα πεθάνετε!». «Δεν υπάρχει πια χριστιανός στην πόλη αυτή», ανέφερε κάποιος στον μη κυβερνητικό οργανισμό, το “Ταμείο του Barnabas”.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πόλη Arbinda, που βρίσκεται στη Μπουρκίνα Φάσο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 82 πάστορες, 1.145 χριστιανοί και 151 νοικοκυριά έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας της βίας στο μουσουλμανικό κατά πλειοψηφία έθνος. Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί Χριστιανοί πιστοί και κληρικοί δολοφονήθηκαν. Οι τζιχαντιστές σκότωσαν έξι Χριστιανούς σε μια καθολική εκκλησία στην πόλη Dablo. Ένας ιερέας δολοφονήθηκε επίσης σε μια επίθεση στο Silgadji.

Οι τζιχαντιστές προφανώς θέλουν να «καθαρίσουν» αυτές τις περιοχές των χριστιανών και το επιτυγχάνουν. «Υπάρχει μια ατμόσφαιρα πανικού στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος του Dablo, Ousmane Zongo. «Οι άνθρωποι βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, τίποτα δεν συμβαίνει, τα καταστήματα είναι κλειστά, είναι πρακτικά πόλη φάντασμα».

Στη Νιγηρία, οι επιθέσεις σε χριστιανούς δεν σταματούν ποτέ. Η χώρα έχει γίνει μια «ζώνη πολέμου για τους Χριστιανούς».

«Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών γίνονται όλο και πιο έντονες και πιο ακραίες», δήλωσε ο πατέρας John Bakeni από τη μητρόπολη Maiduguri της βόρειας Νιγηρίας. «Θεωρούμε κάθε μέρα ότι ζούμε με ευλογία γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα».

«Εμείς οι Χριστιανοί κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε και προσπαθούν να εξισλαμίσουν ολόκληρη τη χώρα επειδή ο έλεγχος της Νιγηρίας σημαίνει εκδίωξη χριστιανών από όλη τη Δυτική Αφρική», δήλωσε ο πατέρας Joseph Fidelis Bature, ένας καθολικός ιερέας στη Νιγηριανή μητρόπολη του Maiduguri.

Δυστυχώς, εμείς οι Δυτικοί έχουμε μια σύντομη μνήμη. Οι πρώτες επιθέσεις της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική: ήταν οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία. Η Αφρική έχει σημασία για τη Δύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα αυτές τις τερατώδεις νέες αντιχριστιανικές διώξεις.

Με μια κοσμική Ευρώπη και μια Μέση Ανατολή κοντά στο να εκκενωθούν από χριστιανούς, αυτοί οι τζιχαντιστές που έχουν εμμονή με την εξάλειψη του χριστιανισμού καταλαβαίνουν ότι το σημερινό τους πεδίο της ιδεολογικής μάχης είναι στην Αφρική. «Μέχρι το 2025, το 50% του (παγκόσμιου) χριστιανικού πληθυσμού θα είναι στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική», έγραψε ο μελετητής Philip Jenkins. Το μερίδιο των χριστιανών του κόσμου στην υποσαχάρια Αφρική αναμένεται να αυξηθεί από 24% το 2010 σε 38% έως το 2050. Γι ‘αυτό και οι τζιχαντιστές ακολουθούν ένα τρομακτικό σχέδιο θρησκευτικής εκκαθάρισης.

«Ο χριστιανισμός έχει κυριολεκτικά «πάει νότια», εκρήγνυται δημογραφικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο και αυξάνει την συνεχιζόμενη κοινωνικοπολιτική αναταραχή σε μέρη όπως η Δυτική Αφρική”, αναφέρει το Pew Forum. Το Ριζοσπαστικό Ισλάμ θέλει να σταματήσει αυτό το δημογραφικό κίνημα, το οποίο ο καθηγητής Philip Jenkins αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη θρησκευτική αλλαγή οποιουδήποτε είδους που έχει συμβεί ποτέ».

Σύμφωνα με άλλη έκθεση, σε έναν αιώνα ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική αυξήθηκε περισσότερο από 20 φορές, ανεβαίνοντας από 11 εκατομμύρια το 1900 σε 234 εκατομμύρια το 2010. Παράλληλα, ο αριθμός των χριστιανών έχει αυξηθεί από 7 εκατομμύρια σε 470 εκατομμύρια. Η υποσαχάρια Αφρική φιλοξενεί σήμερα το 21% όλων των χριστιανών στον κόσμο και το 15% των μουσουλμάνων του κόσμου. «Ο ισλαμικός εξτρεμισμός έχει δύο παγκόσμια κέντρα βάρους, ένα στην Αραβική Μέση Ανατολή, αλλά και ένα ακόμη στην υποσαχάρια Αφρική «, ανέφερε ο ερευνητής Ron Boyd-MacMillan σε έκθεση για την καθολική οργάνωση Open Doors.

Κάθε χρόνο, η Open Doors απαριθμεί τους 50 χειρότερους διώκτες των χριστιανών στον κόσμο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 14 χώρες της Αφρικής, που κατηγοριοποιούνται σε «ακραία» ή «πολύ υψηλά» επίπεδα δίωξης: Αλγερία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ερυθραία, Αιθιοπία, Κένυα, Λιβύη, Μάλι, Μαυριτανία, Μαρόκο, , και η Τυνησία. Το Μάλι, για παράδειγμα, ανέβηκε στην έβδομη θέση σε μόλις δύο χρόνια. Στην Κένυα πέρυσι, οι ισλαμιστές ανάγκασαν τους επιβάτες ενός λεωφορείου να παρουσιάσουν τα δελτία ταυτότητάς τους. Στη συνέχεια χώρισαν τους μουσουλμάνους και σκότωσαν τους δύο Χριστιανούς.

Δυστυχώς, η τραγωδία αυτών των σφαγών των χριστιανών είναι άμεσα ανάλογη με την παραμέληση στη Δύση. «Ένα από τα βασικά γεγονότα της σύγχρονης θρησκευτικής ιστορίας είναι ότι οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο διώκονται σε εξαιρετική κλίμακα», ανέφερε πρόσφατα ο Ross Douthat στους The New York Times.

«Πάντως, ως πραγματικότητα που καθορίζει την εποχή και όχι συγκυριακό φαινόμενο, αυτή η πραγματικότητα είναι ελάχιστα ορατή στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και σπάνια καθονομάζεται και αντιμετωπίζεται από τις δυτικές κυβερνήσεις και τους ανθρωπιστικούς θεσμούς Ενώ ο όρος “Ισλαμοφοβία” χρησιμοποιείται κατά κορον, ο όρος “Χριστοφοβία «είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Οι τζιχαντιστές γνωρίζουν ένα μυστικό: οι διώξεις λειτουργούν. Η Αλγερία – η χώρα προέλευσης κάποιων από τους χριστιανούς πατέρες, όπως ο Αυγουστίνος – έχει γίνει μια χώρα που είναι 99,9% μουσουλμανική και όπου επίσημα υπάρχουν «μη γηγενείς χριστιανοί». Πόσες άλλες χώρες θα συναντήσουν την ίδια μοίρα; Και θα ξυπνήσει ποτέ η Δύση προς βοήθεια των χριστιανών αδελφών της;

Πηγή: pentapostagma.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου