ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ !

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ  !

Γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αλλά μέχρι τα 18 του ήταν “ανύπαρκτος και για τη χώρα γέννησης και για τη χώρα καταγωγής (Νιγηρία) αφού δεν είχε νόμιμα έγγραφα.Κατάφερε όμως να πάει σχολείο, όπως και τα αδέλφια του και να μιλά(νε) καλύτερα ελληνικά από πολλούς γηγενείς (Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις χαίρεσαι που η ελληνική πολιτεία, επί Γιώργου Παπανδρέου στον Υπ. Παιδείας, αποφάσισε να δέχεται στα σχολεία παιδιά που οι γονείς τους δεν ήταν “νόμιμοι στη χώρα. Έτσι γέμισαν τα σχολεία και αργότερα τα πανεπιστήμια με μορφωμένα και ελληνόγλωσσα παιδιά μη ελληνικής καταγωγής)

Η συγκροτημένη και πιστή στο Θεό οικογένειά του δεν τα έβαλε κάτω, αγωνίσθηκε για να επιβιώσει, χωρίς να παρανομήσει “σοβαρά” ( γιατί άλλο να πουλάς παράνομα CD μουσικής και άλλο ναρκωτικά, όπως πολλοί άλλοι αλλοδαποί με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης) και πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη χώρα που τότε ζούσαν.

Παρόλα τα προβλήματά τους η μητέρα της οικογένειας βοηθούσε συχνά τις Αδελφές της Μητέρας Τερέζας στον Κολωνό. Επίσης η “Κιβωτός” του π. Αντώνιου, ήταν δίπλα τους, όπως μπορούσε.

Φάνηκε από μικρός ότι θα μπορούσε να διακριθεί στο μπάσκετ. Όμως οι γνωστότερες ομάδες της χώρας δεν τον διεκδίκησαν. Ευτυχώς οι Αμερικανοί προέβλεψαν το ταλέντο του και τον κάλεσαν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Εκεί αργά αλλά σταθερά, με πείσμα και συνεχή προσπάθεια, κατάφερε να αναδειχθεί, με αποκορύφωμα την επιλογή του ως καλύτερος παίκτης για το 2019.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ΕΠΕΛΕΞΑΝ να αισθάνονται έλληνες, παρόλο που δε ξεχνούν τον τόπο καταγωγής των γονιών. ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

Πιθανότατα γιατί οι απλοί, φτωχοί κυρίως, άνθρωποι που συναναστράφηκαν στη χώρα μας τους έδειξαν ανιδιοτελή αγάπη και συμπαράσταση, όταν την είχαν ανάγκη  ίσως επίσης γιατί την ίδια αγάπη τού δείχνουν, 5 χρόνια τώρα, οι Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ, όπου αγωνίζεται.

Ο ίδιος, χωρίς να περηφανεύεται, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα για τις αθλητικές του επιδόσεις, συμπεριφέρεται όπως  οι πραγματικά μεγάλες προσωπικότητες. ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ( και στον πρόωρα χαμένο πατέρα του).

Κάνει αγαθοεργίες χωρίς να φαίνεται, επισκέπτεται τα ταπεινά Σεπόλια, που μεγάλωσε, διοργανώνει και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές δράσεις, είναι κοντά στην Εθνική ομάδα και ονειρεύεται να δει κάποτε και τα άλλα 3 αδέλφια του μαζί με αυτόν στην Εθνική Ομάδα : ήδη ο Θανάσης, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και αυτός είναι αναντικατάστατα μέλη της.

Το καλύτερο από όλα :Υποχρέωσε και τους πιο στενόμυαλους συμπατριώτες μας να μάθουν να προφέρουν σωστά το επώνυμό του και να χαίρονται για αυτόν Καταρρίπτοντας υποχρεωτικά κάθε στερεότυπο ρατσισμού γι` ανθρώπους με άλλο χρώμα και άλλη καταγωγή. 

Και μόνο για αυτό ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου