Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας είναι ο εγωισμός

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας είναι ο εγωισμός


«Τα τάλαντά μας δεν πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καλούμαστε να τα αναπτύσσουμε και να τα προσφέρουμε στους άλλους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής «Αγία Φιλοθέη Αθηναία» στον Αυλώνα Αττικής.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι «ο εγωισμός είναι το πρόβλημα της εποχής. Μας κάνει το κέντρο του κόσμου και μας απομονώνει. Όσο απομονώνεται ο άνθρωπος τόσο γίνεται φτωχός και όσο κλείνεται στον εαυτό του γίνεται δυστυχισμένος».

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξήρε το έργο των εθελοντών σε κάθε ενορία, προς τους οποίους εξέφρασε «απέραντη χαρά, διότι στο πρόσωπό σας βλέπουμε την επέκταση της Εκκλησίας. Εκκλησία δεν είναι μεμονωμένα πρόσωπα. Είμαστε όλοι εμείς. Αυτή η συνάντηση είναι ένα κομμάτι Εκκλησίας, προσφοράς, χαράς».

Επιπλέον, έκανε λόγο για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που προσέρχονται για στήριξη, ενώ σημείωσε πως «σκοπός και νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας». Ευχήθηκε να σταματήσουν στο μέλλον να υπάρχουν ανάγκες, ωστόσο επισήμανε ότι η ιστορία δείχνει πως πάντα θα υπάρχουν.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου