«Η περιβαλλοντολογική κρίση, μια στιγμή αλήθειας»

«Η περιβαλλοντολογική κρίση, μια στιγμή αλήθειας»


«Μια κρίση σημαίνει αναγκαστικά   στιγμή για όλους μας» Το υπογράμμισε   λίγες μέρες πριν  στη Νέα Υόρκη ο Καρδινάλιος Peter Turkson, που ήταν επικεφαλής της Αντιπροσωπείας  Ας Έδρας στη Σύνοδο του ΟΗΕ  με θέμα : «να διατηρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε  τρόπο διαρκή τους ωκεανούς, τις θάλασσες και  τις θαλάσσιες πηγές  για μία βιώσιμη  ανάπτυξη».

Στην ομιλία του, ο αξιωματούχος  δήλωσε  ότι η υποστήριξη της  βιώσιμης ανάπτυξης  πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, διότι  το μέγεθος του προβλήματος  που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί μ εμπλέκει  την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξης».

Για το λόγο αυτό  δήλωσε ο Καρδινάλιος « οφείλουμε  να χρησιμοποιήσουμε  τις ηθικές αρχές  στην διαδικασία των επιστημών σε ότι αφορά τα περιβαλλοντολογικά  θέματα επειδή η υποτίμηση του ανθρώπου  και η ηθική  είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα» και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας όχι μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις υποχρεώσεις».

Όμως «η απουσία καταλλήλων νομικών και κανονιστικών πλαισίων» και   «η ανικανότητα να εφαρμόσουμε τους υπάρχοντες νόμους», είχαν ως αποτέλεσμα  να υπερισχύσει  μέχρι τώρα η έμφαση  πάνω στα δικαιώματα, παραμερίζοντας τις υποχρεώσεις,  παρατήρησε ο Καρδινάλιος, ο οποίος υπενθύμισε  επίσης ότι  η φροντίδα  των θαλασσών και των ωκεανών όχι μόνο φέρνει άμεσα ευεργετήματα, αλλά  και δημιουργεί «ένα δώρο για τις  μελλοντικές γενεές». 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου