Η τέλεια επένδυση!

Η τέλεια επένδυση!


Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιεί πολύ συχνά ο φίλος μου ο Olmar… Δεν είναι μόνο γνώστης της υπόθεσης αφού έχει σπουδάσει και διδάξει στο πανεπιστήμιο το θέμα των επενδύσεων, αλλά αυτό που κυρίως τον χαρακτηρίζει είναι η συχνή πρακτική, θα έλεγα καθημερινή αυτών των υποθέσεων.

Είναι ένας τομέας που τον κρατά σε εγρήγορση ώστε να γνωρίζει και να μαντεύει τις συνθήκες και τις ευνοϊκές στιγμές στις οποίες θα τοποθετήσει ή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα με τρόπο προσοδοφόρο, σε επιχειρήσεις, σε εκτάσεις γης, σε κατασκευές. Επαναλαμβάνει συχνά: ξέρει να πλουτίζει εκείνος που ξέρει να επενδύει. 

Είναι με λίγα λόγια μια τέχνη, για όποιον είναι γνώστης, πονηρός, πανούργος.

Αλλά ποιος είναι «πονηρός, πανούργος και γνώστης» όπως ο Θεός; Καταλήγω ότι εκείνος έχει επενδύσει σε εσένα και για εσένα ότι είχε και δεν είχε, όλες τις δημιουργίες του, όλα τα αγαθά του.

Θα ήταν λίγο, θα ήταν απλοϊκό, να πούμε ότι ο Θεός έχει επενδύσει σε εσένα μόνο εκείνο που έχει, είναι υπέροχο, απίστευτο, και είναι αλήθεια να ξέρουμε ότι έχει επενδύσει σε εσένα και για εσένα ολόκληρο τον εαυτό του, στην ανθρωπιά  σου έχει επενδύσει την θεανθρώπινη φύση του, στη δυστυχία σου έπαιξε ολόκληρη την ευσπλαχνία του.

Αλλά τι κέρδη θα μπορέσει να έχει από τον άνθρωπο; Ποια οφέλη θα μπορέσουν να προκύψουν από εμένα και από εσένα; Εκτός από το ότι, σε αυτό το κύμα της δωρεάν αγάπης του, εσύ να επενδύσεις καλύτερα τη ζωή σου στον πλησίον σου. Εκτός από το ότι, έχοντας επίγνωση ότι πάντα και για πάντα έχεις συγχωρεθεί, εσύ μπορείς να διαφημίζεις αιώνια το μεγαλείο της ευσπλαχνίας του.

«Νυμφεύθηκε τη Μαρία, επένδυσε στην ταπεινότητα της Δούλης του… που από τότε τραγουδά αιώνια το μεγαλείο του Κυρίου».

Για να μπορείς να επενδύεις με την μεγαλύτερη απόδοση τη ζωή σου, για την αγάπη του πλησίον.

Η ανταμοιβή της Αγάπης είναι να είσαι σε θέση να αγαπάς. Το δόσιμο του εαυτού σου είναι δώρο για εσένα τον ίδιο.

Η αγάπη επενδύει τον ίδιο μας τον εαυτό κατ’ ανώτατο όριο όταν αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά. Σε αυτή την αγάπη επενδύεις και ως απόδοση σε παρασύρει να επενδύσεις όλα σου τα υπάρχοντα, ολόκληρη τη ζωή σου για τον Θεό και για τον πλησίον σου για την αγάπη του Θεού.

Στον άνθρωπο ο Θεός μπόρεσε να επενδύσει με τη μέγιστη αποδοτικότητα όλη την αγάπη. Είναι η αληθινή αγάπη που δε ζητά τίποτα και τα δίνει όλα. Επενδύουμε δωρεάν τη ζωή και βρίσκουμε τη ζωή.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου