Το λογότυπο του ταξιδιού του Πάπα στο Μαρόκο

Το λογότυπο του ταξιδιού του Πάπα στο Μαρόκο

Παρουσιάστηκε το λογότυπο  της επίσκεψης του Πάπα στο Μαρόκο, όπου θα επισκεφθεί την πόλη Rabat και Casablanca. Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε  προχθές αυτό το ταξίδι του  ως σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου  και την αμοιβαία γνωριμία  μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο  Ποντίφικας  δεχόμενος την πρόσκληση του Βασιλιά  Mohammed VI, και των Επισκόπων της Χώρας, θα πραγματοποιήσει  ένα αποστολικό ταξίδι στο Μαρόκο από τις 30-31 προσεχούς Μαρτίου.  Το ταξίδι αυτό στο  Μαρόκο που είναι  μία  Χώρα κατά  πλειονότητα μουσουλμανική , θα είναι το 26ο  διεθνές ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου από την αρχή της ποντιφικής του αποστολής.

Ένα ταξίδι με χαρακτήρα διαθρησκειακό

Μαζί με το ταξίδι που θα γίνει από  3  –  5 Φεβρουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , όπως ανέφερε στο διπλωματικό Σώμα  που είναι διαπιστευμένο  στην Αγία Έδρα  προχθές ο Πάπας Φραγκίσκος   είπε  ότι: «πρόκειται για δύο ταξίδια  σημαντικά    που προγραμματίστηκαν, ως μία νέα ευκαιρία για να αναπτυχθεί περεταίρω  ο διαθρησκειακός  διάλογος  και η αμοιβαία γνωριμία  μεταξύ αδελφών  των δύο θρησκειών  κατά την όγδοη εκατονταετία  της ιστορικής συνάντησης  του Φραγκίσκου της Ασίζης  με τον Σουλτάνο  al-Malikal-Kāmil”.

Το λογότυπο του αποστολικού ταξιδιού του Πάπα

Το λογότυπο  διαλέχτηκε μεταξύ 50 περίπου σχεδίων που στάλθηκαν  από  καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στον ειδικό διαγωνισμό. Παρουσιάζει ένα σταυρό  και μία μουσουλμανική ημισέληνο  για να υπογραμμίσει  τον διαθρησκειακό διάλογο  μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, διότι  πράγματι  ο Πάπας Φραγκίσκος  θα συναντήσει τον  αρχηγό των μουσουλμάνων του Μαρόκου , 800 χρόνια  μετά τη συνάντηση του Φραγκίσκου της Ασίζης  με τον Σουλτάνο  al-Malikal-Kāmil.

Το λογότυπο  έχει τα χρώματα των δύο Χωρών: πράσινο  και κόκκινο  για το Μαρόκο και κίτρινο και άσπρο για (στο φόντο) για το Βατικανό.  Κάτω από το όνομα του Πάπα  ο σκοπός του ταξιδιού:  «Υπηρέτης της Ελπίδας»  εφόσον ο Άγιος Πατέρας  είναι ο δούλος των δούλων του Θεού , αλλά και ο τίτλος  της  ποιμαντικής επιστολής της Επαρχιακής Συνόδου   της Βόρειας Αφρικής, – που παραδόθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο  κατά την τελευταία επίσκεψη  της  adlimina το 2015. Το όνομα του Μαρόκου  είναι  γραμμένο στα αραβικά  προς τιμήν της Χώρας  που θα τον υποδεχθεί.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου