Το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα στην Αίγυπτο, το 2017

Το λογότυπο της επίσκεψης  του Πάπα στην Αίγυπτο, το 2017


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Καθολικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο, το λογότυπο  για την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και 29 Απριλίου 2017.

Η επιλεγμένη εικόνα έχει επιλέξει τα κατάλληλα σύμβολα που δηλώνουν το σκοπό του αναμενόμενου ταξιδιού του Ποντίφικα στην Αίγυπτο.  Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται  στα  τρεχούμενα νερά του ποταμού Νείλου, σύμβολο της ζωής και των μονοθεϊστικών θρησκειών. Στο βάθος, οι πυραμίδες και η Σφίγγα, επάνω από τις οποίες είναι υψωμένα κοντά – κοντά τα ιερά σύμβολα του σταυρού και της  ημισελήνου, που μαρτυρούν τη συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών.

Δεν θα μπορούσε να λείπει μια αναφορά στην ειρήνη, δεδομένου ότι το σύνθημα της Ποντιφικής επίσκεψης είναι: «ο Πάπας της ειρήνης στην Αίγυπτο της Ειρήνης», ένα περιστέρι αναγγέλλει την άφιξη του ειρηνοποιού Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου