Το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα στην Αίγυπτο, το 2017

Το λογότυπο της επίσκεψης  του Πάπα στην Αίγυπτο, το 2017


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Καθολικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο, το λογότυπο  για την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και 29 Απριλίου 2017.

Η επιλεγμένη εικόνα έχει επιλέξει τα κατάλληλα σύμβολα που δηλώνουν το σκοπό του αναμενόμενου ταξιδιού του Ποντίφικα στην Αίγυπτο.  Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται  στα  τρεχούμενα νερά του ποταμού Νείλου, σύμβολο της ζωής και των μονοθεϊστικών θρησκειών. Στο βάθος, οι πυραμίδες και η Σφίγγα, επάνω από τις οποίες είναι υψωμένα κοντά – κοντά τα ιερά σύμβολα του σταυρού και της  ημισελήνου, που μαρτυρούν τη συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών.

Δεν θα μπορούσε να λείπει μια αναφορά στην ειρήνη, δεδομένου ότι το σύνθημα της Ποντιφικής επίσκεψης είναι: «ο Πάπας της ειρήνης στην Αίγυπτο της Ειρήνης», ένα περιστέρι αναγγέλλει την άφιξη του ειρηνοποιού Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου