ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

6

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Με ποιο τρόπο, με ποιο κριτήριο, μπορώ να βεβαιωθώ ότι το Ευαγγέλιο είναι ο Λόγος του Θεού που μας δίνει ζωή; Αυτή νομίζω είναι και η απορία του Ιωάννη του Βαπτιστή, που λίγο πριν πεθάνει, απ’ τη φυλακή θέλει να μάθει όταν ρωτά: «Είσαι αυτός που πρόκειται να έλθει ή να περιμένουμε άλλον (Μτθ 11,2). Τελείωσαν οι «υποσχέσεις» και ήλθε η πραγματικότητα ή ακόμα να περιμένουμε!
Η ερώτηση του Ιωάννη δεν είναι δραματική, μόνο διότι βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, αλλά πιο πολύ, διότι απ’ την απάντηση, εξαρτάται το νόημα όλης της ζωής του Προδρόμου και της αποστολής του.
Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι ο Ιωάννης αναμένει ένα Σωτήρα ντυμένο με δόξα και δύναμη. Οι πρώτες εμφανίσεις του Χριστού (Σωτήρα), κάθε άλλο παρά αυτές που ανέμεναν ήταν! Και δεν ανταποκρίνονται στην προαιώνια προσμονή! Ο Ιωάννης επομένως, περιπλέκεται και αμφιβάλλει. Θα πεθάνει χωρίς να έχει δει να πραγματοποιούνται οι προφητείες και προπαντός η δική του; Πάει χαμένη η ζωή του κι ολόκληρο το κήρυγμά του.
Στον Ιωάννη τον τότε και στο σημερινό, ο Χριστός θα δώσει ένα άλλο σημείο της παρουσίας του, εκείνο της ριζικής ανανέωσης, που γεννιέται απ’ τη δική του παρουσία, με την ενέργειά του Αγ. Πνεύματος. Το σημάδι είναι ότι ο Χριστός διαφέρει από μας, τους ανθρώπους, και τις αντιλήψεις μας. Στο «γήπεδο» της ψυχής μας, παίζεται απ’ το ένα μέρος η σωτηρία μας κι απ’ το άλλο η απώλεια. Με ποιο θα «παίζουμε»!
Επιλέγω το «γήπεδο» του Θεού. Η Νίκη είναι σίγουρη, ο Αρχηγός μας είναι παντοδύναμος!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου