Tο Φαρμακείο του Βατικανού, μια αποστολή υπηρεσίας και φιλανθρωπίας

2

Tο Φαρμακείο του Βατικανού, μια αποστολή υπηρεσίας και φιλανθρωπίας

Μετά από επτά μήνες πλήρους ανακαίνισης, το Φαρμακείο του Βατικανού θα επιστρέψει στα παραδοσιακά σημεία πώλησης από τις 3 Αυγούστου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό μια διαχείριση που να είναι συμβατή με την οικολογία. Μεταξύ των καινοτομιών είναι και το “smartticket”, ένας πλήρης δείκτης για όλα όσα σχετίζονται με το προϊόν.

Οι εγκαταστάσεις του Φαρμακείου του Βατικανού ανανεώνονται. Μετά από επτά μήνες δραστηριότητας σε προσωρινά κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί πίσω από το μέγαρο Belvedere, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου επιστρέφει στα παραδοσιακά σημεία πώλησης. Και οι πελάτες θα βρεθούν μπροστά σε μια πλήρη αναδιαμόρφωση των χώρων. Αντικαταστάθηκαν τα δάπεδα, η οροφή και ο φωτισμός, τοποθετήθηκαν άλλοι τέσσερις κυλιόμενοι διάδρομοι για τη διανομή φαρμάκων μέσω ρομπότ Bd Rowa. Με αυτόν τον τρόπο, επιτεύχθηκε ο αριθμός των έξι αυτόματων θυρών, από τις οποίες τα τρία ρομπότ στέλνουν τα προϊόντα στον αιτούντα φαρμακοποιό σε μόλις 8 δευτερόλεπτα, όπως εξήγησε ο διευθυντής του φαρμακείου, ο ιερομόναχος των Fatebenefratelli, αδ. Binish Thomas Mulackal.

Οι καινοτομίες που εισήχθησαν

Και αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν με τις πρόσφατες ανακαινίσεις. Συγκεκριμένα, εκτός από την αυτοματοποίηση της πώλησης, ενεργοποιήθηκε επίσης το “smartticket”. Πρόκειται για έναν πλήρη δείκτη για όλα όσα σχετίζονται με το προϊόν: απλώς εστιάζεται σε αυτόν η οθόνη του κινητού τηλεφώνου και με ένα απλό κλικ απεικονίζονται όλες οι λεπτομέρειες. Εγκαταστάθηκαν επίσης εικονικές βιτρίνες με οθόνες συνδεδεμένες σε υπολογιστές, ώστε να μπορεί κανείς να βλέπει τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής και να υπάρχει περισσότερος χώρος πίσω από τον πάγκο πωλήσεων. Ακόμη και οι παραδοσιακές συρταριέρες για τα φάρμακα εξαφανίστηκαν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί περισσότερος διαθέσιμος χώρος.

Οικολογικά βιώσιμες δομές

Οι εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό μια διαχείριση που να είναι συμβατή με την οικολογία, ήταν απαραίτητες για την προσαρμογή των τεχνικών συστημάτων στα διεθνή πρότυπα και τη βελτιστοποίηση των χώρων. Συνεπώς, εν πρώτοις, το Φαρμακείο του Βατικανού προσφέρει ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον στον επισκέπτη, αλλά και επιτρέπει στον φαρμακοποιό να παρέχει μια πιο αποτελεσματική υπηρεσία. Δόθηκε επίσης μεγάλη προσοχή στην αισθητική του εσωτερικού χώρου και καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμου εξοπλισμού, επίπλων, ραφιών, δαπέδων, φωτιστικών και φωτισμού. Ειδικότερα, η υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών όχι μόνο θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης, αλλά θα επιτρέψει και μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Προθυμία για ακρόαση

Η αποστολή του Φαρμακείου του Βατικανού είναι να συμβάλει στην υγεία του σώματος και να δίνει ελπίδα σε όσους υποφέρουν, αλλά ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι πρόθυμοι να ακούσουν προσεκτικά όσους το ζητούν. Στην πρώτη γραμμή, πράγματι, βρίσκονται οι φαρμακοποιοί οι οποίοι με τον επαγγελματισμό τους επιτρέπουν την ασφαλή, αποτελεσματική και ορθολογική χρήση των προϊόντων. Αυτό διασφαλίζει ότι ο κάθε ασθενής λαμβάνει το σωστό φάρμακο τη σωστή στιγμή, μαζί με τις πιο κατάλληλες συμβουλές.

Καινοτομία και για την ιστοσελίδα

Ανανεώθηκε επίσης ο ιστότοπος του Φαρμακείου του Βατικανού για να διασφαλιστεί ότι είναι δυνατόν να ελέγχεται η κατάσταση των προϊόντων που εκκρεμούν. Ένα άλλο καινοτόμο στοιχείο είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος που εξαλείφει τις “ουρές” σε πραγματικό χρόνο. Βεβαίως, η πανδημία covid-19 επιτάχυνε τη βελτιστοποίηση των χώρων. Από την άλλη πλευρά, το μέγαρο Belvedere στο οποίο βρίσκεται το Φαρμακείο, δεν ήταν το κατάλληλο κτήριο για να το στεγάσει, οπότε λόγω της ηλικίας των εγκαταστάσεων ήταν απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις.

Οι χώροι και το προσωπικό

Επί του παρόντος, το Φαρμακείο καταλαμβάνει συνολική έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων χωρισμένων σε διάφορες ζώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου χώρου που χρησιμοποιείται για πωλήσεις, υπόγειες αποθήκες, γραφεία και το τμήμα καλλυντικών. Διαχειρίζεται περίπου 40.000 σκευάσματα (φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα υγιεινής και δερματο-καλλυντικά), απασχολώντας 65 υπαλλήλους, εκτός από τους ντίλερ των εταιρειών που συνεργάζονται στο τμήμα καλλυντικών. Αυτή η ομάδα των φαρμακοποιών, των αδελφών Fatebenefratelli, των εργαζομένων στην αποθήκη και του διοικητικού προσωπικού, είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια που φροντίζει για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση περίπου 2.000 ατόμων που έχουν πρόσβαση στο Φαρμακείο καθημερινά, οι μισοί εκ των οποίων προέρχονται εκτός της Πόλεως του Βατικανού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Φαρμακείο ανανεώνεται. Από την ίδρυσή του το 1874, πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις και διευθετήσεις των εγκαταστάσεων. Η τελευταία σημαντική επέκταση χρονολογείται στο 1989, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια ανακαινίστηκαν η αποθήκη (2017-2018), τα γραφεία διοίκησης και το τμήμα καλλυντικών (2018-2019) και, τέλος, η αίθουσα του σημείου πώλησης (2019- 2020).

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου