ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ
Από αρκετούς μήνες και αρκετά συχνά συνιστώ σε κάποιον φίλο μου, να αγοράσει ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή για να επισπεύδει τις γραπτές υποχρεώσεις του και να διευκολύνει την επικοινωνία με τους άλλους
Ήδη από την αρχή μου επαναλάμβανε, ότι ποτέ, μα ποτέ δεν θα ανακατευτεί με τέτοιου είδους «διαβολικά» πράγματα- έτσι χαρακτήριζε και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή – έως ότου τελικά με το πες, πες πείστηκε για τη χρησιμότητα του εργαλείου.
Του υπέδειξα, να καλέσει ένα πολύ καλό τεχνικό, όχι μόνο για τα πρώτα μαθήματα, αλλά για να τον συνδέσει και με τη γραμμή. Εγώοίδιος προσφέρθηκα νατουμάθωτιςπρώτεςκινήσεις.
Μετά από καμιά δεκαπενταριά μέρες του ζήτησα σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση του υπολογιστή. «Συγνώμη, αλλά ξέχασα να ασχοληθώ», ήταν η απάντησή του. Πολύ σύντομα του το ξαναθύμισα. «Ακόμη δεν έκανα κάτι» , αλλά καλά έκανες που μου το υπενθύμισες».
Τελευταία, σχεδόν τυχαία, του ξαναμίλησα, όταν μου ζήτησε μία εξυπηρέτηση. “Δεν επικοινώνησα ακόμη με τον τεχνικό – μου είπε κάπως ενοχλημένος – μα σε βεβαιώνω ότι πάντα το έχω στο νου μου”.
Κοιταχτήκαμε και…..μετά από ένα ξεκαρδιστικό γέλιο ανταλλάξαμε αυτές τις σκέψεις: “Δεν είναι χριστιανός αυτός που μελετά τη Γραφή. Ούτε αυτός που μιλά για ψωμί χορταίνει. Δεν πάει στον Παράδεισο αυτός που έχει πάντα στο μυαλό του το Ευαγγέλιο, αλλά εκείνος που άμεσα το εφαρμόζει”.
Χαμογελαστός και ικανοποιημένος, πήρε αμέσως το τηλέφωνο και κάλεσε τον τεχνικό.