Έχω καιρό για χάσιμο

Έχω καιρό για χάσιμο

Ο Ιάκωβος συχνά μου δήλωνε την επιθυμία του να μου μιλήσει…. «αλλά – τέλειωνε πάντα με τη φράση – ο καιρός είναι τύραννος».

Όμως μια  μέρα κατάφερα να μείνω μαζί του σε μια ήρεμη στιγμή. Είχε ζητήσει μια μέρα  διακοπών. «Σήμερα – με διαβεβαίωσε  με ένα χαμόγελο δεν έχω να κάνω κάτι. Βρίσκομαι εδώ για να χαιρετήσω τον φίλο της καρδιάς  μου.  Γι’ αυτό με βλέπεις ήρεμο, μπορώ όμως να σου πω  πως εδώ και λίγο καιρό όταν έρχομαι προς τα εδώ μπορώ και εργάζομαι με ηρεμία. Δεν είμαι αγχώδης  και δεν αισθάνομαι κουρασμένος όπως πριν.  Εσύ με βλέπεις πάντα βιαστικό, φθάνω το βράδυ, όχι μόνο κουρασμένος  για χίλια δυο πράγματα που κάνω, αλλά και υπερβολικά ανήσυχος για όσα πρέπει ακόμα να κάνω. Τώρα όλα άλλαξαν»- συνέχισε.

Μετά άλλαξε τόνο φωνής, σαν κάποιο που θέλει να μου εμπιστευθεί κάτι το όμορφο και σημαντικό. Με βεβαίωσε ότι ο καλύτερος τρόπος  για να εξυπηρετήσει κανείς τον εαυτόν του είναι να εξυπηρετεί με αγάπη τους άλλους.

“Δεν δουλεύω πια με άγχος ανησυχία κάποιου που είναι δούλος. Εργάζομαι  με χαρά κάποιου που ασχολείται αλλά δεν ενοχλείται: τώρα δηλαδή ζω και εργάζομαι  από αγάπη. Αισθάνομαι στο σπίτι μου, σαν να μου συμπεριφέρονται σαν κάποιο της οικογένειας.

Γι’ αυτό δεν με κουράζει πια η εργασία, αντιθέτως με αμείβει  πλήρως διότι το κάνω  ως έκφραση αγάπης. Με αυτή την εσωτερική διάθεση καταφέρνω  να κάνω τα πάντα όχι μόνο χωρίς αγωνία αλλά και με ικανοποίηση. Ναι είμαι ακόμη δούλος…. Αλλά δούλος από αγάπη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά».

Ευχαριστώ Ιάκωβε: Πράγματι είναι σημαντικό να έχεις και καιρό για χάσιμο!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου