Συμβουλεύει την προσευχή με το ροδάριο

Συμβουλεύει την προσευχή με το ροδάριο

Στο τέλος του μήνα Οκτωβρίου, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία όπως και ο μήνας Μάιος, ο Πάπας Φραγκίσκος  συμβούλεψε «την απαγγελία της προσευχής του Ροδαρίου».

Στη χθεσινή Γενική ακρόαση της Τετάρτης, τη συνηθισμένη στιγμή του χαιρετισμού προς τους νέους, τους αρρώστους και  τους νεόνυμφους, ο Άγιος Πατέρας  υπέδειξε την «απλή θεομητορική προσευχή», για να δείξει στους νέους «το δρόμο  της ερμηνείας του θελήματος του Θεού» στη ζωή τους.

Συμβούλεψε τους αρρώστους να προσεύχονται  με το Ροδάριο διότι « φέρνει  την  παρηγοριά  για το νου και την καρδιά», ενώ στους νέους ευχήθηκε  αυτή θεομητορική προσευχή να γίνει ¨μια προνομιούχος στιγμή πνευματικής οικειότητας στη νέα οικογένειά τους».

Προηγουμένως, χαιρετώντας του Πολωνούς προσκυνητές, ο Πάπας είχε  πει για το Ροδάριο ότι είναι «μία σύνθεση  της Θεϊκής ευσπλαχνίας στα μυστήρια του οποίου «με την Παναγία μελετούμε τη ζωή του Ιησού  που ακτινοβολεί  την ευσπλαχνίας του ίδιου του Θεού Πατέρα».

Πριν από μερικές ημέρες ο Ποντίφικας έγραφε στο tweet:«Το Ροδάριο είναι η προσευχή που συνοδεύει πάντα τη ζωή μου. Είναι επίσης η προσευχή των απλών και των αγίων…. Είναι η προσευχή της καρδιάς μου».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου