ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Έλεγε ένας χριστιανός, σχετικά με το Πάθος του Χριστού: «Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε απ’ το να είμαστε θεατές του Σταυρού και να δεχόμαστε αυτό που δεν αξίζουμε! Όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Μας προσφέρθηκε απ’ το Θεό, ένα δώρο, ουσιώδες και αναντικατάστατο. Και γι’ αυτό, δεν αρκεί ένα «ευχαριστώ», αλλά πρέπει να δράσουμε, να Του δείξουμε την ευχαριστία μας! «Δοξάστε το Θεό, μ’ όλη τη ζωή σας», λέει ο Παύλος σε μια προτροπή στη χριστιανική κοινότητα της Κορίνθου.

Ο Θεός δεν έσβησε, απλά το χρέος μας, αλλά ανέλαβε ο ίδιος να το ξεχρεώσει, όχι με χρήματα ή ανταλλαγή σε είδος, αλλά ο ίδιος, πήρε τη θέση μας να κάνει αυτό που εμείς αδυνατούσαμε να κάνουμε. Άλλο είναι «σβήνω» ένα χρέος (π.χ. μια οδική παράβαση), άλλο «ξεχρεώνω», δίνω ένα χρηματικό ποσό (π.χ. ξεχρεώνω τα ενοίκια) και άλλο, το πιο δύσκολο και ηρωϊκό, μπαίνω στη θέση, εγώ προσωπικά, του οφειλέτηκαι κάνω αυτό που εκείνος αδυνατούσε!

Αυτό έκανε ο Χριστός. Πήρε τη θέση μας, τα αμαρτήματά μας, για να τα εξιλεώσει με το θάνατό Του, πάνω στο Σταυρό! Γι’ αυτό δεν αρκεί ένα «ευχαριστώ», αλλά χρειάζεται με τη ζωή μας, να αναγνωρίσουμε αυτή τη θυσία και να την επικυρώσουμε με τα έργα μας! Δηλαδή ελεύθερος να κάνω το καλό, χωρίς να ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στο Θεό και τον πλησίον.

Έτσι θα έλθει η Βασιλεία του Θεού στη γη, όπως στον ουρανό! Δοξάζω το Θεό με τη ζωή μου, σημαίνει ότι είμαι δεμένος στο σχέδιο του Θεού, για τη σωτηρία του κόσμου, με την ελευθερία των παιδιών του Θεού!

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου