Το δώρο του Πάπα Φραγκίσκου στον Πατριάρχη Κύριλλο

Το δώρο του Πάπα Φραγκίσκου στον Πατριάρχη Κύριλλο


Προχθές, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του καρδιναλίου υπουργού του Κράτους Pietro Parolinμε τον Πατριάρχη Κύριλλο, «μια ανταλλαγή δώρων». Αυτό κοινοποίησε ο Μητροπολίτης Hilariondi Volokolamsk, πρόεδρος του Τμήματος των εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, ανέφερε χθες το πρακτορείο Τύπου RIA Novosti.

«Ο Πάπας δώρισε τον Πατριάρχη ένα αναμνηστικό δώρο που αναπαριστά ένα αμπέλι και ο Πατριάρχης έδωσε στον καρδινάλιο Parolin μια εικόνα της Παρθένου Μαρίας καθώς και το βιβλίο του στην ιταλική «Libertà eresponsabilità», αποκάλυψε ο Hilarion. «Είναι ένα βιβλίο το οποίο έχει εκδοθεί ήδη σε πολλές γλώσσες και αφορά στη χριστιανική στάση απέναντι στις σύγχρονες φιλελεύθερες αξίες».

Η συνάντηση μεταξύ του καρδιναλίου Parolin και του Πατριάρχη της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών έλαβε χώρα στην κατοικία του Κύριλλου στο Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου