“ «Ο Καλός Ποιμένας θέλει να πορευτούμε μαζί»

“ «Ο Καλός Ποιμένας θέλει να πορευτούμε μαζί»

Παραθέτουμε κατωτέρω το κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος στη Σύνοδο των Εκκλησιών Μεθοδιστών και Βαλτεσιανών, η οποία πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου 2017 στο TorrePellice, στην επαρχία του Τορίνο.

***

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Με την ευκαιρία της έναρξης της ετήσιας Συνόδου σας, επιθυμώ να σας εκφράσω την εγγύτητα της Καθολικής Εκκλησίας και την δική μου προσωπικά. Σας χαιρετώ αδελφικά και με εγκαρδιότητα σας διαβεβαιώνω ότι σας ενθυμούμαι κατά την προσευχή μου.

Διατηρώ ζωντανές στη μνήμη μου τις πρόσφατες συναντήσεις μας στο Τορίνο και στη Ρώμη, καθώς και εκείνες στην Αργεντινή. Είμαι ευγνώμων για τις όμορφες μαρτυρίες που έλαβα και για τα πολλά πρόσωπα που δεν μπορώ να ξεχάσω. Σας εύχομαι αυτές οι ημέρες ανταλλαγής και προβληματισμού, κατά την 500η επέτειο της Μεταρρύθμισης, να ζωντανέψουν από τη χαρά που λαβαίνουμε όταν στεκόμαστε μπροστά στο πρόσωπο του Χριστού: το βλέμμα του, που στρέφεται επάνω μας, είναι η πηγή της ειρήνης μας, επειδή μας κάνει να αισθανόμαστε αγαπημένα παιδιά του Πατέρα και να βλέπουμε τους άλλους, τον κόσμο και την ιστορία με έναν νέο τρόπο.

Το βλέμμα του Ιησού να φωτίζει επίσης τις σχέσεις μας, ώστε να μην είναι μόνο τυπικές και σωστές, αλλά αδελφικές και ζωντανές. Ο Καλός Ποιμένας θέλει να πορευτούμε μαζί και το βλέμμα του ήδη μας αγκαλιάζει όλους, τους δικούς του μαθητές, που Εκείνος επιθυμεί να βλέπει πλήρως ενωμένους.

Το να πορευτούμε προς την πλήρη ενότητα, με βλέμμα ελπίδας που αναγνωρίζει ότι η παρουσία του Θεού είναι πιο ισχυρή από το κακό, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ιδιαίτερα σήμερα, σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από τη βία και τον φόβο, από δάκρυα και αδιαφορία, όπου ο εγωισμός της επιβεβαίωσης εις βάρος των άλλων επισκιάζει την απλή ομορφιά της υποδοχής, του να μοιράζομαι με τον άλλον και της αγάπης. Αλλά η δική μας χριστιανική μαρτυρία δεν μπορεί να αποδοθεί στη λογική του κόσμου: μαζί ας αλληλοβοηθηθούμε ώστε να επιλέξουμε και να ζούμε τη λογική του Χριστού!

Με αδελφική στοργή σας ευχαριστώ και σας ζητώ, παρακαλώ, να μην ξεχνάτε να προσεύχεστε για μένα και για όλους εμάς, τους αδελφούς και τις αδελφές σας.

Από το Βατικανό, 10 Αυγούστου 2017.

 

Φραγκίσκος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου