ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΣΠΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΣΠΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Το απόγευμα της Τρίτης ήρθε μια μάνα με τις δυο κόρες της στην καθολική ενορία Αγίου Νικολάου, στη Χίο, ζητώντας να μεσολαβήσω στον (…) . Είναι Χριστιανές απο τη Δαμασκό της Συρίας. Οι γυναίκες αυτές, ως ΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ανάμεσα σε ένα πλήθος Μουσουλμάνων που παραμένουν στη ΒΙΑΛ, αισθάνονται να κινδυνεύουν και μου εξέφρασαν τους φόβους τους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τις συνόδευε ο άγγελος-προστάτης τους: ένας νέος από το Ιράκ που εδώ και 5 χρόνια θέλει να γίνει Χριστιανός (είναι ήδη στην καρδιά του…), αλλά το αποφεύγουν σε Ιράκ και Συρία, γιατί είναι επικίνδυνο να κατηγορηθούν για προσηλυτισμό: η οικογένειά του τον έχει απορρίψει επειδή θέλει να γίνει Χριστιανός… Έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του γι’ αυτό, και τα σημάδια φαίνονται στο μπράτσο του. Μου ζήτησε να τον βαπτίσω…. Κι έχει μία πίστη που θα τη ζήλευε ο κάθε βαπτισμένος!

Ένας Χριστιανός σφαγιάζεται στη Γαλλία από Μουσουλμάνο, ένας άλλος Μουσουλμάνος γίνεται Χριστιανός. Sanguis martyrum, semen christianorum.. To αίματωνΜαρτύρων, σπόροςΧριστιανών.

πλκ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου