ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΣΠΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΣΠΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Το απόγευμα της Τρίτης ήρθε μια μάνα με τις δυο κόρες της στην καθολική ενορία Αγίου Νικολάου, στη Χίο, ζητώντας να μεσολαβήσω στον (…) . Είναι Χριστιανές απο τη Δαμασκό της Συρίας. Οι γυναίκες αυτές, ως ΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ανάμεσα σε ένα πλήθος Μουσουλμάνων που παραμένουν στη ΒΙΑΛ, αισθάνονται να κινδυνεύουν και μου εξέφρασαν τους φόβους τους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τις συνόδευε ο άγγελος-προστάτης τους: ένας νέος από το Ιράκ που εδώ και 5 χρόνια θέλει να γίνει Χριστιανός (είναι ήδη στην καρδιά του…), αλλά το αποφεύγουν σε Ιράκ και Συρία, γιατί είναι επικίνδυνο να κατηγορηθούν για προσηλυτισμό: η οικογένειά του τον έχει απορρίψει επειδή θέλει να γίνει Χριστιανός… Έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του γι’ αυτό, και τα σημάδια φαίνονται στο μπράτσο του. Μου ζήτησε να τον βαπτίσω…. Κι έχει μία πίστη που θα τη ζήλευε ο κάθε βαπτισμένος!

Ένας Χριστιανός σφαγιάζεται στη Γαλλία από Μουσουλμάνο, ένας άλλος Μουσουλμάνος γίνεται Χριστιανός. Sanguis martyrum, semen christianorum.. To αίματωνΜαρτύρων, σπόροςΧριστιανών.

πλκ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου