Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 Ημέρα 5

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 Ημέρα 5

Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα που φιλοξενούμασταν στη επισκοπή του Sosnowiec ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Η Κυριακή μας, λοιπόν, ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας η κάθε ομάδα στην δίκη της ενορία σε ένα κλίμα προσευχής. Στην ενορία του Niegowonice, όπου φιλοξενούνταν η συριανή αποστολή, στην Θεία Λειτουργία προϊσταντο ο Σεβασμιότατος Πέτρος με τον πατέρα Νίκο και τον πατέρα Μίρεκ. Ακούστηκαν αναγνώσματα, δεήσεις και ψαλμοί τόσο στα ελληνικά όσο και στα πολωνικά, ενώ η κάθε ενορία είχε ετοιμάσει κάποια αναμνηστικά για τους προσκυνητές.

Στη συνέχεια η κάθε οικογένεια είχε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό γεύμα για τα άτομα που φιλοξενούσε, κάνοντας μας να αισθανόμαστε σαν πραγματικά παιδιά της οικογένειας τους και δημιουργώντας ξεχωριστές αναμνήσεις μαζί μας αυτήν την πρώτη εβδομάδα στην Πολωνία.

Το βράδυ η μέρα μας τελείωσε με μπάρμπεκιου ελληνικούς και πολωνικούς χορούς, νόστιμα γλυκίσματα και ποτά, πολλή φιλική διάθεση και διασκέδαση που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

Πηγή:episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου