Την Πέμπτη ο Πάπας θα δεχθεί το βασιλικό ζεύγος

Την Πέμπτη ο Πάπας θα δεχθεί το βασιλικό ζεύγος


Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 σε ακρόαση στο Βατικανό, τον βασιλιά GuglielmoAlessandrodiOrange-Nassauκαι τη βασίλισσα Maximaτων Κάτω Χωρών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των Ολλανδών Βασιλιάδων με τον ιταλο-αργεντινό Ποντίφικα.

Ο Guglielmo Alessandro και η Maxima είχαν γίνει δεκτοί σε ιδιωτική ακρόαση –μαζί με τις τρεις κόρες τους, Catharina-Amalia, Alexia και Ariane – στις 25 Απριλίου του περασμένου έτους. Το βασιλικό ζεύγος συμμετείχε επίσης – ένα μήνα πριν την άνοδο στον θρόνο του Willem – Alexander, όπως ονομάζεται ο βασιλιάς στα ολλανδικά – στην ανάληψη καθηκόντων αρχιεροσύνης του Πάπα Φραγκίσκου, στις 19 Μαρτίου 2013.

Ενώ ο βασιλιάς/μονάρχης είναι προτεσταντικού δόγματος, σύμφωνα με την παράδοση του Βασιλικού Οίκου των Κάτω Χωρών, η βασίλισσα είναι Καθολική. Είναι από την Αργεντινή και έχει γεννηθεί στο Μπουένος Άιρες, όπως και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μετά την παραίτηση της μητέρας του, της βασίλισσας Beatrix, από το βασιλικό αξίωμα, ο Guglielmo Alessandro ανήλθε στο θρόνο, στις 30 Απριλίου του 2013.

Ο βασιλιάς/βασιλεύον των Κάτω Χωρών υποστηρίζει εδώ και καιρό τις οργανώσεις που βοηθούν τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Κατά το 2015, ζήτησε από την κυβέρνηση της Χάγης να αυξήσει τις δαπάνες για τον τομέα της Υγείας των Ολλανδών.

Από την πλευρά της, η βασίλισσα είναι πρώην φοιτήτρια του Καθολικού Πανεπιστήμίου της Αργεντινής (UCA ή “Pontificia Universidad Católica Argentina Santa María de los Buenos Aires”) και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της μετανάστευσης. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου