Ο Πάπας δωρίζει πλυντήρια-καθαριστήρια στους αστέγους της Όστια

Ο Πάπας  δωρίζει πλυντήρια-καθαριστήρια  στους αστέγους της Όστια


Συνεχίζουν οι πράξεις αλληλεγγύης του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ των φτωχότερων και όσων βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο Ποντίφικας δώρισε πράγματι ένα πλυντήριο-καθαριστήριο στους αστέγους που συχνάζουν στην ενορία του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, στην Όστια, στη δυτική περιφέρεια της πρωτεύουσας. Το δώρο – όπως διαβάζουμε στην σελίδα Facebook της ενορίας, που βρίσκεται στη ζώνη Stella Polare, μπροστά από το Νοσοκομείο «G.B. Grassi» – προέρχεται «από τον ίδιο τον Πάπα, από τον Αποστολικό Οίκο».

Το δώρο, το οποίο περιλαμβάνει και στεγνωτήριο, συνοδευόταν από ένα μήνυμα του Ποντίφικα. «Μετά από αίτημα για βοήθεια του Ιερέα της ενορίας του Αγίου Νικολάου του Μπάρι η φιλανθρωπική οργάνωση του Βατικανού έστειλε μια συνεισφορά για την απόκτηση ενός πλυντηρίου-καθαριστηρίου και στεγνωτηρίου για την εξυπηρέτηση των ντους των αστέγων. Η αποστολική μου ευλογία συνοδεύει τον ενοριακό ιερέα, τους εθελοντές της φιλανθρωπικής υπηρεσίας, τους μικρούς εργαζομένους της Ιερής Καρδιάς για την συμβολή τους και όλους τους επικουρούμενους», διαβάζουμε.

 «Ο Πάπας ρίσκεται κοντά στην Όστια», υπενθυμίζει η σελίδα FB, «όπως ήδη έδειξε η πρόσφατη επίσκεψή του σε λαϊκά σπίτια» για την πασχαλινή ευλογία των οικογενειών.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένα «πλυντήριο-καθαριστήριο του Πάπα» εγκαινιάστηκε σε μια γειτονιά της Ρώμης στο Trastevere.

                                              

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου