Τι είναι ο άνθρωπος μέσα στην απεραντοσύνη της Δημιουργίας;

Τι είναι ο άνθρωπος μέσα στην απεραντοσύνη της Δημιουργίας;

Πέντε χρόνια μετά την Αποστολική Παραίνεση "Laudato sii", ο Άγιος Πατέρας προτείνει  και πάλι τον καθένα μας  να σκεφτούμε τη σημασία της Δημιουργίας.

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού" – με αυτά τα λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε τη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

Πάπας Φραγκίσκος: 5 χρόνια από το "Laudato sii"

Για άλλη μια φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες και σε ζωντανή μετάδοση από τη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Οίκου, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη γενική ακρόαση της Τετάρτης. Σκεφτόμαστε τη Δημιουργία, τη φροντίδα της και πώς, σε αυτήν την πανδημική περίοδο, η φύση έχει ανακτήσει όλους τους χώρους της.

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού. Δεν το συνειδητοποιούμε αυτό", είπε ο Ποντίφικας. Το θέμα της προσευχής του ξεκινά και πάλι: ένας νέος κύκλος κατηχήσεων  σχετικά με τη σημασία της Δημιουργίας, ενόψει της πέμπτης επετείου της έκδοσης του Εγκυκλίου «Laudato sii».

"Στη Δημιουργία υπάρχει η υπογραφή του Θεού"

«Η πρώτη σελίδα της Βίβλου μοιάζει με έναν μεγάλο ύμνο των ευχαριστιών. Η ιστορία της Δημιουργίας διατυπώνεται  με στίχους που επιβεβαιώνουν συνεχώς την καλοσύνη και την ομορφιά  του ό, τι υπάρχει. Ο Θεός, με τον λόγο του, καλεί στη ζωή, και όλα έχουν πρόσβαση στην ύπαρξη […] Η ομορφιά και το μυστήριο της Δημιουργίας δημιουργούν στην καρδιά του ανθρώπου την πρώτη κίνηση που ξυπνά την προσευχή "- συνέχισε ο Άγιος Πατέρας.

Πάπας Φραγκίσκος: "Τι είναι ο άνθρωπος στην απεραντοσύνη της Δημιουργίας;"

Ο Πάπας Φραγκίσκος μας θέτει μια ερώτηση: τι είναι ο άνθρωπος σε αυτήν την απεραντοσύνη, τι είναι η Δημιουργία; "Σε αυτήν την απεριόριστη απεραντοσύνη, τι είναι ο άνθρωπος; Σχεδόν τίποτα, λέει ένας άλλος Ψαλμός: ένα ον που γεννιέται, ένα ον που πεθαίνει, ένα πολύ εύθραυστο πλάσμα. Ο Θεός έβαλε τον άνθρωπο στη Δημιουργία του, τον ενθρόνισε στο βασίλειό του […] Οι άντρες και οι γυναίκες της που προσεύχονται  φέρνουν αντανακλάσεις φωτός στα πρόσωπά τους […] Είμαστε όλοι φορείς της χαράς ".

Ο Πάπας κατέληξε προσευχόμενος ώστε ότι ο καθένας από εμάς να κατανοεί, να γνωρίζει και επιμένει στη  σημασία της Δημιουργίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου