Θέλετε να είστε για πάντα ευτυχείς;

Θέλετε να είστε για πάντα ευτυχείς;

Δύο φίλοι περπατούσαν μαζί στην έρημο σε μια στιγμή όμως άρχισαν να τσακώνονται. Ο ένας χαστούκισε τον άλλο. Εκείνος λυπημένος  έγραψε πάνω στην άμμο: «ο καλύτερός μου φίλος  σήμερα μου έδωσε ένα χαστούκι». Συνέχισαν να περπατούν και έφτασαν  σε μια όαση και κάθισαν να ξεκουραστούν. Τότε σκέφτηκαν να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι μπάνιο. Ο φίλος που είχε φάει το χαστούκι  κινδύνεψε όμως να πνιγεί, τότε ο άλλος που του είχε δώσει το χαστούκι  έτρεξε και τον έσωσε. Τότε χάραξε πάνω σε μια πέτρα: «ο καλύτερος φίλος μου σήμερα μου έσωσε τη ζωή».

Η ιστορία είναι  απλή και κατανοητή. Και το μάθημα πολύ δυνατό και για μας τους χριστιανούς, που ενώ έχουμε ως εντολή την αγάπη, πολύ συχνά  ξεχνούμε το μάθημα της συγχώρεσης των εχθρών μας.

Πολλές πράξεις αγάπης που δεχόμαστε, τις γράφουμε στην άμμο και γρήγορα τις ξεχνούμε γιατί τις σβήνει ο άνεμος της αμνησίας. Αντίθετα κρατούμε γραμμένες σε πέτρες  τις προσβολές  που δεχόμαστε και ποτέ δεν τις ξεχνούμε. Και κάποιες φορές χρησιμοποιούμε  το «οφθαλμός αντί οφθαλμού».   

Αυτή η ιστορία των δύο φίλων τέλειωνε ως εξής: «όταν κάποιος μας πληγώνει πρέπει να το γράφουμε στην άμμο, έτσι οι άνεμοι  της συγνώμης μπορούν  να το σβήσουν.  Το καλό που λαβαίνουμε  να το χαράσσουμε πάνω στην πέτρα  όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει. Μάθε να γράφεις  τις πληγές σου πάνω στην άμμο και να χαράσσεις στην πέτρα τις χαρές σου».

Τελειώνω αυτό το συλλογισμό μου με μια σκέψη που την θεωρώ πολύ σημαντική: «θέλετε  να είστε ευτυχείς για μια στιγμή; Εκδικηθείτε: Θέλετε να είστε για πάντα ευτυχείς; Συγχωρείστε»!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου