Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου και του βασιλιά Μοχάμεντ Στ΄ για την Ιερουσαλήμ

Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου και του βασιλιά Μοχάμεντ Στ΄ για την Ιερουσαλήμ

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ υπέγραψαν μια κοινοί έκκληση αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ, κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και για τους πιστούς των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, τόπος συνάντησης και σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης. Μαζί ζητούν την προώθηση του πολυθρησκειακού χαρακτήρα, την πνευματική διάστασή και την πολιτισμική ιδιαιτερότητα της Ιερής Πόλης.

Αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ  Al Qods Acharif και έχοντας μέσα στην καρδιά τους την πνευματική σημασία της και την μοναδική κλήση της ως Πόλη της Ειρήνης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ θεωρούν σημαντικό «να διατηρηθεί η Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ / Al Qods Acharif ως κοινή κληρονομιάς της ανθρωπότητας και κυρίως για τους πιστούς των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, ως τόπος συνάντησης και σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, όπου καλλιεργούνται ο αμοιβαίος σεβασμός και ο διάλογος». Για το σκοπό αυτό ζητούν να «διατηρηθούν και να προωθηθούν ο ιδιαίτερος πολυθρησκειακός χαρακτήρας, η πνευματική διάσταση και η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα της Ιερουσαλήμ / Al Qods Acharif».

«Ελπίζουμε, λοιπόν – καταλήγει η έκκληση – ότι στην Αγία Πόλη θα εξασφαλιστούν η πλήρης ελευθερία πρόσβασης στους πιστούς των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών και το δικαίωμα του καθενός να εξασκεί την πίστη του, έτσι ώστε στην Ιερουσαλήμ / Al Qods Acharif να ανυψωθεί, από μέρος των πιστών της, η προσευχή προς τον Θεό, Δημιουργό όλων, για ένα μέλλον ειρήνης και αδελφοσύνης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου